close
back to the blog
Árvai Barbara
July 19
Weekly menu

5 dolog, amit kerülj egy állásinterjún- Már ha szeretnéd, hogy felvegyenek!

Eljutottál a személyes találkozóig? Akkor már jó úton jársz, hiszen a szuper önéletrajzod alapján szimpatikusnak találtak, és valószínűleg a kompetenciáid is megfelelnek az elvárásaiknak. Mivel tudod lerontani az esélyeidet? Megmutatjuk!

Eljutottál a személyes találkozóig? Akkor már jó úton jársz, hiszen a szuper önéletrajzod alapján szimpatikusnak találtak, és valószínűleg a kompetenciáid is megfelelnek az elvárásaiknak. Mivel tudod lerontani az esélyeidet? Megmutatjuk!

Érkezz időben!

Régebben mindig azt tanácsolták, hogy érdemes jóval a megbeszélt időpont előtt megérkezni egy interjúra, azonban ez sem túl jó taktika, hiszen a HR-eseknek valószínűleg percről percre be van osztva az idejük, és kínosan ügyelnek arra, hogy a pályázók ne fussanak össze egymással, ami így könnyedén megtörténhet. A lényeg tehát, hogy semmiképp ne késs el, de elég ha 5-10 perccel előbb érkezel.

 

Némítsd le vagy kapcsold ki a mobilod! Az okosórád is!

Nincs annál kellemetlenebb manapság, amikor az interjún valakinek folyamatosan rezeg a táskájában a telefonja. Ha nem is veszi elő, képes megszakítani a beszélgetést, ahogyan az okosóra is, amire reflexszerűen rápillantunk. Érdemes ezeket a kütyüket teljesen lenémítani, illetve a táskánk mélyén elhelyezni.

 

Ne panaszkodj!

Ha elhangzik a kérdés, hogy miért szeretnél váltani, soha ne nyilatkozz negatívan az előző munkahelyedről. Bármennyire is érzed rosszul magad a jelenlegi pozíciódban, csak rád vet rossz fényt, ha panaszkodsz. Fogalmazz diplomatikusan például, hogy új kihívásokra vágysz, amit a jelenlegi munkáltatód már nem tud biztosítani számodra.

 

Ne beszélj arról, hogy mihez nem értesz!

Egy interjún érdemes a pozitív tulajdonságaidat kiemelni, illetve a releváns tapasztalataidat. Ne arról beszélj, amit nem tudsz, hanem amiben kiemelkedő vagy. Természetesen az sem jó, ha túlfényezed magad, meg kell találnod az arany középutat.

 

Ne állíts valótlant!

Fő az őszinteség! Csak olyan dolgokról beszélj, amiben valóban van tapasztalatod. Ha valamihez nem értesz előbb utóbb biztosan kiderül, így nem érdemes magad kellemetlen helyzetbe hozni. A te lelkiismereted is nyugodtabb lesz, ha nem támasztanak majd feléd irreális elvárásokat.

More articles

Related jobs

Still looking for your dream job?

Subscribe to our newsletter and stay up to date with the latest news and offers!

Please provide your email address!