close
back to the blog
Geréb Orsolya
December 08
Lovable Jobs

A tengeri robotika igazi fenegyerekei: találkát adott a sepsiszentgyörgyi Red Rock Tech csapata

A sepsiszentgyörgyi Red Rock Tech szoftverfejlesztő cég mesterséges intelligenciával, a robottechnológiák tengeri alkalmazásának fejlesztésével, szoftvermegoldásokkal és digitális tanácsadással is foglalkozik.

A sepsiszentgyörgyi Red Rock Tech szoftverfejlesztő cég a norvég Red Rock Ai égisze alatt működik, és mesterséges intelligenciával, a robottechnológiák tengeri alkalmazásának fejlesztésével, szoftvermegoldásokkal és digitális tanácsadással is foglalkozik. A norvég anyacéget nemrégiben felvásárolta az Ocean Infinity, tengeri robotikára szakosodott amerikai cég, amelynek egyik sikeres projektje az Atlanti-óceánban 2017-ben elsüllyedt argentin San Juan nevű tengeralattjáró megtalálása volt. A roncsokra a cég által kifejlesztett robot-tengeralattjáró talált rá 2018-ban.

Ilyen és hasonlóan komplex, világraszóló projekteken dolgozhatsz a Red Rock Tech sepsiszentgyörgyi fejlesztőcsapatában! A mindennapokat meg elmondja Kisgyörgy István front-end fejlesztő, aki elsőként válaszolt kérdéseinkre.

Emelj ki kérlek három dolgot, amiért kedveled jelenlegi munkahelyedet! 

Fiatalos, fejlődésorientált környezet, amely nem a már meglévő tapasztalatot keresi feltétlenül, hanem a motivált, pozitív kollégákat, akik hajlandóak szakmailag és emberileg egyaránt fejlődni.

Mi a legnagyobb tanulság, amit a jelen munkahelyeden tanultál?

Hogy soha nem késő megvalósítani az előzőleg lehetetlennek vélt elképzeléseinket.

Miért jelentkezzen hozzátok valaki? 

Mert nyugodtan, zavartalanul dolgozhat, és eredményei után megkapja az elvárt elismerést, megbecsülést.

Milyen volt beilleszkedni a csapatba?

Nem volt nehéz, hiszen kellően nyitottak és segítőkészek úgy a vezetőségben tevékenykedő személyek, mint a közvetlen kollégák.

Mit csinálsz egy munkanapod során?

Gondolkodok, egyeztetek, megvalósítok, megpihenek. Aztán kezdem elölről az egészet. Jelenleg szoftverfejlesztéssel foglalkozom, forráskódot írok.

Hogyan dolgozol (módszer, technika, helyszín, körülmény, csapatban vagy egyénileg)? 

Nemrég kezdtem el frontend fejlesztéssel foglalkozni, ez az első ilyen projektem. HTML, CSS, Bootstrap 5, JavaScript, Python, Django és MySql technológiákat használok. Alapvetően a napi munka a cég székhelyén történik, de otthoni munkavégzés is választható. Egy kisebb, 4 tagú csapatban dolgozom jelenleg, amelyből ketten végezzük a projektnek egy különálló részét. Projekttársammal egy irodában dolgozunk, ahol nincs rajtunk kívül más, és a hatékonyság szempontjából ez is sokat jelent.

Mi segíti leginkább a napi munkádat? (támogató kollégák, okosan kitalált és jól működő rendszerek stb.) 

Elsősorban a jól felkészült kollégákat említeném, akik soha nem mondanak nemet, ha segítségre lenne szükségem. Hozzájuk hasonlóan a menedzsment részéről is megkapunk minden kellő támogatást.

Mi az, amiben különböztök más cégektől? 

Nem foglalkozunk másokkal, a saját utunkat járjuk, és azon haladunk előre. Csak azt vesszük figyelembe a külső világból, ami a céges életünket előrelendíti, megkönnyíti.

Vannak-e munkán kívüli közös programok a kollégákkal? Ha igen, melyek ezek?

Igen, ezeknek egy részét a cég szervezi, mint például a team buildinget, a szakmai konferenciákat, a közös vacsorákat stb. Ezeken kívül a munkatársakkal is annyira jó a viszony, hogy a munkaórákon túl is kíváncsiak vagyunk egymásra, ezért viszonylag gyakran ülünk össze egy-egy kerti grillezésre vagy sörözésre.

Mi volt az a fontos projekt, szakmai siker, ami miatt kifejezetten büszke voltál magadra, és arra, hogy jó céget választottál?

Úgy kaptam meg a bizalmat a Red Rock Techtől, hogy semmilyen tapasztalattal nem rendelkeztem, sőt teljesen más szakmából érkeztem. Csak ígéretekkel tudtam előhozakodni, és mivel látták, hogy ezek nem csupán üres szavak, elhitték nekem, hogy komolyan el szeretnék helyezkedni az IT szakmában. Pár év leforgása alatt kezdő kézi tesztelőből tesztautomatizáló szakemberré, majd csapatvezetővé sikerült előrelépnem. Most pedig már kódolok.

A COVID-helyzethez kapcsolódó kérdések

Hozott-e jelentős változásokat a rendkívüli helyzet a cég és az alkalmazottak mindennapjaiba? Ha igen, kérünk, sorold fel a legfontosabbakat!

A kényszerű otthoni munkavégzés kicsit rányomta bélyegét a hangulatra, a munkamorálra. De úgy gondolom, hogy ez sajnálatos velejárója volt az elmúlt időszaknak és majdnem mindenkit érintett.

Mire lehet a legbüszkébb a cég az elmúlt nehéz időszakból?

Leginkább arra, hogy sikerült átvészelni ezt a nehéz időszakot, ráadásul úgy, hogy stabilabb gazdasági lábakon áll, mint valaha.

More articles

Related jobs

Still looking for your dream job?

Subscribe to our newsletter and stay up to date with the latest news and offers!

Please provide your email address!