close
back to the blog
Dreamjo.bs
3 minute(s)
June 24
For employers

Dobd be magad az álláskeresés világába az új Self-branding profillal

Szeretnél egy profi önéletrajzot, de nem tudod hogyan fogj hozzá? Nem is tudod igazán, mit érdemes hangsúlyoznod benne? Segítünk! A DreamJo.bs új Self-branding profiljával könnyedén elkészítheted életed önéletrajzát. Cikkünkben megtudhatod, hogyan.

Az önéletrajzod az első lehetőséged arra, hogy felkeltsd a leendő munkaadód figyelmét az álláskeresés során. Eddig sem volt egyszerű megírni a tökéletes önéletrajzot, de most még nagyobb versenyt tapasztalhatsz a munkaerőpiacon, mint valaha. Felmérések alapján az álláshirdetések közzétételétől számított 200 másodperc után már érkeznek is az első leadott pályázatok¹. Ha te is azon töröd a fejed, hogy mit tegyél, hogy a több tíz vagy éppen több száz CV közül a tiéd is az esélyesek halmazában landoljon, akkor a DreamJo.bs újdonságát, a Self-branding profilt neked találtuk ki.

Tudtad, hogy mindössze 5-10 másodperc áll rendelkezésedre, hogy az önéletrajzoddal felkeltsd egy Hiring Manager figyelmét?² A Self-branding profil segít kitűnni a tömegből. Hogy hogyan? A következőkben bemutatjuk:

Egy korábbi cikkünkben már írtunk arról, hogy az önéletrajz tulajdonképpen egy marketing dokumentum, és hogy miért az a legfontosabb elem az álláskeresés során. Azt is rendszeresen hangsúlyozzuk, hogy az álláskeresés nem más, mint egy önmarketing folyamat, amihez szükséged lesz egy erős énmárkára. Ne ijedj meg, a Self-branding profil éppen ennek kialakításában lesz a segítségedre!

Sablonos önéletrajzok helyett végre egy egyedi felületen mutathatod meg magad. Mostantól nem díszeleg majd feleslegesen az önéletrajzodban a családi állapotod vagy a hobbid, na és persze az sem, hogy mi volt a jeled az oviban. Nem kell többé hezitálnod azon, hogy mit írj bele és mit ne az önéletrajzodba, hiszen a DreamJo.bs Self-branding profil segít kiemelni a lényeges pontokat.

Gondoltad volna, hogy az önéletrajzok többségében túlteng a nem releváns tartalom? Az ATS (Applicant Tracking System) rendszerek olykor az önéletrajzok 75 százalékát is kiszűrik relevancia hiányában, mielőtt még egy a kiválasztásban résztvevő szakember láthatta volna azokat³. A Self-branding profil kitöltendő mezőkkel és megválaszolandó kérdésekkel vezet téged végig a felületen, hogy biztosítsa a szükséges tartalmak jelenlétét a profilodon.

De miért jó neked, ha van egy self-branding profilod?

- Legfőképpen azért, mert végre kiemelheted azokat a képességeidet és tulajdonságaidat, amiket korábban nem volt lehetőséged, viszont igazán értékessé tesznek téged a munkaerőpiacon.

- Magadénak tudhatsz egy olyan profi önéletrajzot, ami a kiválasztás és toborzás sajátosságait figyelembe véve, számos felmérésünk és több, mint 1500 DreamJo.bs partnercég visszajelzése alapján, valamint HR szakemberek jóváhagyásával készítettünk el.

- Az elkészült profiloddal gyorsan és egyszerűen, egy kattintással jelentkezhetsz állásokra a DreamJo.bs oldalán, ahol 130 álláskategória közül válogathatsz, nem csak lokáció, szint és típus alapján, hanem az egyedi, DreamJo.bs badge-k használatával például videóinterjú, távmunka vagy éppen online onboarding lehetőségre szűrve.

Hogyan működik a Self-branding profil?

A kitöltés során 3 fő résszel találkozhatsz:

  1. ezt tudom
  2. ezt keresem
  3. érdekességek rólam

A pályázati anyagodnak erről a 3 területről kell információt tartalmaznia. Az „ezt tudom” és „ezt keresem” rész kitöltése után automatikusan nyilvánossá válik a profilod, amit egyedül csak te látsz (és természetesen a munkaadó, akihez jelentkeztél), viszont a linket bárkivel megoszthatod, és a későbbiek során le is töltheted majd a profilod. Az „érdekességek rólam” részben található opcionális elemek kitöltésével pedig tovább turbózhatod a profilod. A kötelező elemek garantálják, hogy az önéletrajzodban minden olyan információ szerepeljen, ami szükséges egy állásra való jelentkezéshez. Az opcionális részek pedig azt teszik lehetővé, hogy már a kiválasztási szakasz ezen korai szintjén is kicsit megismertesd magad a leendő munkaadóddal.

Még többet megmutathatsz magadból, mint korábban

Egy pályázati anyagnak alapvetően arról kell szólnia, hogy meggyőzze a Hiring Managereket, hogy szakmailag mi vagyunk a legjobb döntés. Azonban ők is emberek, ráadásul a jövőbeli munkatársaink, ezért arról is szeretnének bizonyosságot szerezni, hogy könnyedén beilleszkednénk-e a csapatba. Nem tudod, hogyan mutathatnád meg, hogy milyen munkatárs lennél? Ebben segítenek többek között a „kétszavasok”, az „ilyen vagyok” vagy az „ezek fontosak egy munkahelynél” pontok, amik kitöltésével már az önéletrajzodban megmutathatod, hogyan is működnél a csapatban.

A profil kitöltésével az állásinterjúra is felkészülhetsz

Hogyan kezdted korábban az önéletrajzodat? Lakcímmel, születési adattal? Tudtad, hogy egy jól megfogalmazott, rövid, szakmai bemutatkozóval máris megnyerheted a munkaadók figyelmét? Indítsd saját Self-branding profilodat egy-két lényegre törő mondattal. Ügyelj arra, hogy a bemutatkozód ne legyen túl általános, de részletekbe menő se. Ne feledd: egy jó bio jelöli a pozíciót, az iparágat, a szenioritást és azt, hogy hogyan tudsz az adott munkahely “javára” válni. Később ez a bemutatkozás az állásinterjúkon is jól jön majd neked, amikor a teljesítményhelyzetben hirtelen nem tudsz mit mondani a "mesélj magadról" felszólításra.

Segítségül olvasd el ezt a példa bemutatkozót:

“Business Analystként dolgozom Telco szektorban. Több, mint 5 éve tervezek innovatív üzleti rendszereket nagyvállalatok részére, amelyek segítik a szervezetet a fontos dokumentumok rendszerezésében és a bennük lévő adatok elemzésében. A munkám során a management és vezetés számára nyújtok segítséget céljaik elérésben.”

Színesítheted szakmai tapasztalataidat

Ha folyamatosan tartod a lépést az újdonságokkal, nyitott vagy és nem riadsz meg a kihívásoktól, szomjazod a tudást, nem mellesleg egy igazi feltörekvő tehetség vagy a szakmádban, akkor biztosan te vagy a munkáltatók álma. Biztosan számos álláshirdetés leírásában láttál már ehhez hasonló leírást a „milyen embereket keresünk” résznél. Őszintén, volt már valaha lehetőséged egy jelentkezés gombra kattintás mellett megmutatni, hogy te tényleg egy “rising star” vagy? A Self-branding profilon bemutathatod ezt az oldaladat is például a „jelenlegi szupererőm”, „kompetenciáim, tulajdonságaim” vagy az „ezt tervezem megtanulni” mezők kitöltésével. Továbbá kiemelheted a profilon a releváns projektjeidet, bemutathatod az eddig elért eredményeidet, amikre igazán büszke vagy - amire nem mellesleg a kiválasztás későbbi szakaszában úgyis rákérdeznek majd.


 

Megjött a kedved a Self-branding profil kitöltéséhez? Kezdd el máris! Nyugi, ha később folytatnád majd, elmentheted a már kitöltött szakaszokat. Stay tuned: hamarosan jönnek még további funkciók! Tippünk a kitöltéshez: lazíts és élvezd, hogy végre te is megmutathatod magad!


 

Tippek a tökéletes Self-branding profilhoz: Így töltsd ki a Self-branding profilod!


 

Források: ¹²³

More articles

Related jobs
Kapcsolódó cégek

Still looking for your dream job?

Subscribe to our newsletter and stay up to date with the latest news and offers!

Please provide your email address!