close
back to the blog
Geréb Orsolya
February 17
Lovable Jobs

DreamJobs Romania: a portál, ahol új kollégára, új munkáltatóra találsz!

Állásportálunk alig egy éve került be a hazai köztudatba, máris több száz céget és közel ezer álláskeresőt tudhat regisztráltjaként. Jelentős számok ezek, akárcsak az a lendület is, amely a hazai munkaerőpiacot felpezsdítő szándékunkból fakad.

Állásportálunk alig egy éve került be a hazai köztudatba, máris több száz céget és közel ezer álláskeresőt tudhat regisztráltjaként. Jelentős számok ezek, akárcsak az a lendület is, amely a romániai munkaerőpiacot felpezsdítő szándékunkból fakad. Igen, ez a blogcikk most rólunk, a DreamJobs Romaniáról szól, a színfalak mögé pedig vezetőnk, Arros Orsolya nyújt betekintést.

Orsi indítsunk azzal, hogy mit tud egy állásportál, és miért érdemes a cégeknek ilyen portálon közzétenni álláshirdetéseiket?

Azért, mert így hatékonyabb mindenki számára. Folyamatosan követjük a digitális média, az online marketing trendeket e területen, és azt látjuk, hogy már nem hoz eredményt az, ha a cégek csupán saját kommunikációs felületeiken osztják meg álláslehetőségeiket. Mi egy kétoldalú piactér vagyunk, és két év alatt olyan gyűjtőportállá fejlődtünk, ahol a munkaadók megtalálhatják a hozzájuk passzoló csapattársakat. Jelen pillanatban közel 1000 Self-Branding profillal rendelkező aktív és passzív munkavállaló regisztrált a DreamJobs Romania oldalára. Tehát van egy napról napra bővülő adatbázisunk olyan potenciális jelentkezőkkel, akik aktívan (ők vannak túlsúlyban), vagy passzívan követik a megjelenő új álláshirdetéseket.

Emelj ki, kérlek, három dolgot, amiért kedveled jelenlegi munkahelyedet! 

Nagyszerű emberekkel dolgozom együtt. Mindig vannak új fejlesztések, amelyek megerősítenek abban, hogy jó úton haladunk, és alig várom, hogy ezeket Romániában is alkalmazni tudjuk. Fejlesztéseink által nemcsak követjük a HR trendeket, hanem akár diktálni is tudjuk: piacot építünk, ami szerintem önmagában is a legnagyobb kihívás minden cégvezető számára.

Boldogan kijelenthetem, hogy egy eredményorientált, izgalmas és kihívásokkal teli munkahelyen dolgozom.

Mi a legnagyobb tanulság, amit itt tanultál?

Megtanultam, hogy soha ne féljek kérdezni. Megtanultam, hogy a jó menedzser delegál, a fő szakmája mellett ért a pénzügyekhez, az emberekhez, az adminisztrációhoz, és mindeközben megmarad embernek. Ezeket a "nagykönyvek" mind leírják, de azért a valóságban ezek élesebben és eltérően működnek. Minden hibából lehet tanulni.

Miért jelentkezzen hozzátok valaki? 

Mert egy olyan nagyszerű csapat tagja lesz, amelyről lehet, hogy álmodni sem mert.

Milyen volt beilleszkedni a csapatba?

Természetes. Talán ez a legjobb szó. Amikor először találkoztam Majával és Petyával, úgy beszéltünk a cég életéről és a jövőbeni együttműködésünkről, mintha már több hónapja ezt készítenénk elő.

Mit csinálsz egy munkanapod során? 

Korán kelek, így a családi reggeli program előtt már átnézem a riportokat, ellenőrzöm a sales csapat előző napi munkáját, ha szükséges korrigálom az aznapi feladatokat, és megírok egy-két elmaradt e-mailt. Meetingeket 10 órakor kezdek, utána jönnek a napi feladatok. Ami számomra fontos, hogy délután 2-3 körül a gyerekekkel vagyok, lehetőség szerint együtt ebédelünk, és azután folytatom a feladataimat.

Hogyan dolgozol (módszer, technika, helyszín, körülmény, csapatban vagy egyénileg)? 

Szeretek csapatban dolgozni, de vannak olyan munkák, amelyekhez el kell mélyülni, ilyenkor idegesít, ha cseng a telefonom. Ezért szeretek hajnalban dolgozni, akárcsak most. :)  Háromgyerekes édesanyaként nehéz napközben kreatív, alkotó feladatokat végezni. Lehet multitasking módban dolgozni, akár főzés közben is, de irányokat megszabó feladatokat nem lehet így elvégezni. Jobb leszámolni azzal a mítosszal, hogy a nőknek minden könnyen megy. Nem megy sem könnyen, sem magától. Folyamatosan egyensúlyozok, ha megcsúszik a lábam valamelyik irányba, visszalépek.

Mi segíti leginkább a napi munkádat? (támogató kollégák, okosan kitalált és jól működő rendszerek stb.) 

Teljes mértékben támaszkodhatok a DreamJobs magyarországi és romániai csapatára úgy emberi erőforrás, mint fejlesztések tekintetében. Ez számomra a legnagyobb segítség, amit kaphatok.

Mi az, amiben különböztök más cégektől? 

Nálunk gyorsan lehet nagy dolgokat elérni.

Vannak-e munkán kívüli közös programok a kollégákkal? Ha igen, melyek ezek? 

Vannak. És alig várjuk a következőket! :) Javarészt távmunkában dolgozunk, de kihasználjuk az alkalmakat a személyes kapcsolódásokra, találkozásokra. A munkahely értékes emberek napi találkozóhelye, ezért örülök minden budapesti találkozásnak, kerti partinak, közös kávézásnak, mini csapatépítőnek.

Mi volt az a fontos projekt, szakmai siker, ami miatt kifejezetten büszke voltál magadra, és arra, hogy jó céget választottál?

A DreamJo.bs fiatalabb édestestvérére, a DreamJobs Romaniára nagyon büszke vagyok.

A COVID-helyzethez kapcsolódó kérdések

Hozott-e jelentős változásokat a rendkívüli helyzet a cég és az alkalmazottak mindennapjaiba? Ha igen, kérünk, sorold fel a legfontosabbakat!

Az első megtorpanás után ezerrel folytattuk a fejlesztéseket.

Mire lehet a legbüszkébb a cég az elmúlt nehéz időszakból?

A koronavírus-helyzet egyrészről elvett, másrészről viszont sokat adott nekünk. Ne felejtsük el, hogy a DreamJobs Romania ebben a nehezített időszakban indult! Szerencsére a megújuló, növekvő, fejlődni tudó vállalkozások és a munka nélkül maradt, vagy munkát váltó aktív álláskeresők is gyorsan rátaláltak szolgáltatásainkra!

More articles

Related jobs

Still looking for your dream job?

Subscribe to our newsletter and stay up to date with the latest news and offers!

Please provide your email address!