close
back to the blog
Geréb Orsolya
November 07
Lovable Workplaces

Ezért dolgozunk mi a Melindánál! – II. rész

Az egyetem padjaiból a Melindához kerülő Bakó Lajos-Tamás megjárt pár szakmai lépcsőfokot addig, amíg végül elfoglalta az értékesítési igazgatói székét. Lássuk, ő hogyan emlékszik vissza a kezdetekre, és miként értékeli a Melindánál eltöltött éveket.

Könyvelőből értékesítési igazgatóasszisztens, majd osztályvezető, és végül igazgató. Anno az egyetem padjaiból a Melinda-Impex Instalhoz kerülő Bakó Lajos-Tamás is megjárt pár szakmai lépcsőfokot addig, amíg végül másfél éve elfoglalta az értékesítési igazgatói székét. Lássuk, ő hogyan emlékszik vissza a kezdetekre, és miként értékeli a Melindánál eltöltött éveket.

Mióta dolgozol a Melindánál, és mivel foglalkozol itt jelenleg?

2022. október 1-én múlt 7 éve, hogy a Melinda Instalnál dolgozom, és jelen pillanatban az értékesítési igazgató pozíciót töltöm be.

A kezdetektől fogva ezt a pozíciót töltöd be, vagy volt lehetőséged cégen belül fejlődni, munkakört váltani?

Azon szerencsések közé tartozom, akik számára a Melinda Instal egy igazi karrierutat és fejlődési lehetőséget biztosított. Az egyetem padjaiból, érkeztem a Melinda Instalhoz, mindenféle tapasztalat és gyakorlatiasság nélkül. Ez az első munkahelyem. Alapvégzettségemet tekintve, közgazdász/könyvelő vagyok, így erre a pozícióra jelentkeztem és alkalmaztak 7 évvel ezelőtt. Innentől kezdve kvázi kétévente pozíciót váltottam, mivel újabbnál újabb kihívásokat és lehetőségeket kaptam, ezek pedig egyre nagyobb felelősséggel jártak. A számlák és kintlévőségek világából csöppentem át igazgató asszisztensként az értékesítésbe, ahonnan a következő állomásom a barkácsáruházak kiszolgálásával foglalkozó osztály felé vezetett. Utóbbinak a vezetője lehettem, és életemben először már nemcsak magamról, hanem a beosztottjaimról (14 alkalmazott) is gondoskodhattam. Szakmai utam következő állomása szintén az értékesítésben folytatódott, és másfél évvel ezelőtt megkaptam az értékesítési igazgatóhelyettes pozíciót. Ez volt a jelenlegi munkaköröm előszobája, és tulajdonképpen a legnagyobb próbatétele mindannak az ismeretnek, amit az itt töltött idő alatt elsajátítottam és alkalmaztam.

Visszatekintve az itt töltött időre, kétségkívül állíthatom, hogy színes, és nagyon messze van attól, amit az egyetem padjaiban elképzeltem magamnak. Viszont a Melinda Instal nemcsak, hogy utat mutatott, de lehetőséget is adott a kezembe, hogy megtaláljam azt, amit igazán szeretnék csinálni, amiben jól érzem magam, és amiben sikereket érhetek el. Így jutottam el a számlák könyvelésétől az értékesítés vezetéséig.

Miért szeretsz itt dolgozni? Mi az a plusz, amit a Melinda nyújt számodra?

Elsősorban a folyamatos fejlődési lehetőségekért. Azt gondolom, hogy ez nem az a hely, ahol hagyják kárba veszni a tehetséget és a képességeket, sőt mindent megtesznek azért, hogy ezt időben felismerjék és a lehető legjobban használják mindkét fél számára.

Az emberek miatt is szeretek itt dolgozni. Szerencsém van, mert nemcsak munkatársaim, hanem barátaim is vannak és lettek az évek során, akikkel a kapcsolatom nem korlátozódik le a munkaidőre. Rengeteget tanultam és tanulhatok tőlük, lévén hogy sok tapasztalt emberrel dolgozok együtt, olyanokkal, akik már kívülről ismerik a szakma csínját-bínját.

Hogy néz ki egy munkanapod?

Minden munkanap egy jó kávéval kezdődik, ahol a kollégákkal átbeszéljük az aznapi teendőket és az előző nap történéseit, hiszen sokat vagyunk kiszállásban, így a napközbeni telefonos egyeztetések nem mindig elegendőek. Reggelente megfogalmazzuk az aznapi feladatokat, követjük a folyamatban lévőket stb. Ezután mindenki azon igyekszik, hogy a ködöt is eladja 😊.

Lévén, hogy az értékesítés élvonalában dolgozom, nincs két egyforma napom, és a napi nyolc óra sokszor másfélnek tűnik. Idejét sem tudom, hogy utoljára mikor éreztem úgy, hogy lassan telik a munkaidőm, vagy, hogy várnom kellett volna, hogy lejárjon. Az értékesítés az egyik legingergazdagabb szakterület, ahol a dolgok akár egyik napról a másikra 180 fokot változhatnak, főleg az elmúlt időszakban, ilyen instabil gazdasági és politikai viszonyok tekintetében. A fő feladatom, hogy a hozzám tartozó értékesítési csatornákat támogassam annak érdekében, hogy a kitűzött célokat szakmai, emberi és vezetői oldalon egyaránt megvalósítsuk. Van, hogy az elkövetkező 5 évet tervezzük, és van, hogy épp egy kazánt adunk el.

Vannak-e munkán kívüli közös programok a kollégákkal? Ha igen, melyek ezek?

Természetesen. Bár nem beszélhetünk rendszerességről, gyakran szervezünk közös programokat. Legyen az bowling, hétvégi társas est, sörözés, go kart stb. Amint már említettem, nekem nemcsak kollégaim, hanem barátaim is vannak itt, így a munkán kívüli közös programok központi szerepet töltenek be nálunk, amire én nagyon büszke vagyok.

Melyik 3 szóval jellemeznéd a közvetlen kollégáidat?

Hitelesek, képzettek, őszinték.

Szerinted miben rejlik a Melinda mint munkahely sikere?

Hogy bármit is csinálunk, azt azért és úgy próbáljuk csinálni, hogy legyen jövője, legyen jövőnk benne. Nem elégszünk meg a ma sikerével, folyamatosan fejlesztjük magunkat egyéni és vállalati szinten egyaránt, és azon igyekszünk, hogy mindig jobban és optimálisabban végezzük a feladatainkat.

More articles

Related jobs
Kapcsolódó cégek

Still looking for your dream job?

Subscribe to our newsletter and stay up to date with the latest news and offers!

Please provide your email address!