close
back to the blog
Geréb Orsolya
December 17
Lovable Jobs

Itthon, nyugati karrierrel: A Red Rocknál minden lehetőség adott erre!

Van egy cég Sepsiszentgyörgyön, amely teret adva a szakmai fejlődésnek és a biztos megélhetésnek, képes haza vonzani azokat a szakembereket, akik a lehetőséget keresve külföldre költöztek.

Van egy cég Sepsiszentgyörgyön, amely teret adva a szakmai fejlődésnek és a biztos megélhetésnek, képes haza vonzani azokat a szakembereket, akik a lehetőséget keresve külföldre költöztek. Erről és sok más egyébről is beszélgettünk Marton Edével, a Red Rock Románia ügyvezetőjével.

Emelj ki kérlek három dolgot, amiért kedveled jelenlegi munkahelyedet! 

Jó érzés olyan vállalatnál dolgozni, ahol az első helyen az ember áll. Mindemellett óriási lehetőség, hogy itthon építhetünk nemzetközi karriert. Olyan projekteken dolgozunk, amelyektől remélhetőleg szebb és élhetőbb lesz a jövő. Tudom, nagy szavak, de tényleg ez a cél. 

Mi a legnagyobb tanulság, amit a jelen munkahelyeden tanultál?

Az, hogy nem szabad leragadni a problémák szintjén, hanem bátran előre kell tekinteni és a figyelmet a jó és fejlesztő dolgok felé kell fordítani.

Miért jelentkezzen hozzátok valaki? 

Hogy a szó legszorosabb értelmében fejlődjön és alkosson. Mindennap.

Milyen volt beilleszkedni a csapatba?

Első alkalmazottként leginkább a norvég kollégákkal és kultúrával kellett megbarátkoznom. Most visszatekintve, látom, hogy rengeteget tanultam ebből az időszakból. Hozzám hasonlóan, a kollégáim is szeretnek munkába járni, úgy gondolom, hogy ez mindent elárul.

Mit csinálsz egy munkanapod során? 

Az adminisztratív munkától kezdve a tervezésig, sok mindennel foglalkozom. Legfontosabb tevékenységként talán a kommunikációt emelném ki, amit minden szinten fenn kell tartani.

Hogyan dolgozol (módszer, technika, helyszín, körülmény, csapatban vagy egyénileg)? 

Többnyire az irodában, kellemes légkörben telnek a munkanapok. A nap elején írok egy listát azokról a dolgokról, amelyeket meg szeretnék oldani aznap, és megpróbálom reálisan beosztani a limitált időmet. Eltérő módszer ez attól, ahogyan a technikai csapat dolgozik, ők ugyanis különböző platformokon osszák le a feladatokat.

Mi segíti leginkább a napi munkádat? (támogató kollégák, okosan kitalált és jól működő rendszerek stb.) 

Az, hogy maximális bizalommal tudok feladatokat delegálni és segítséget kérni bárkitől.

Mi az, amiben különböztök más cégektől? 

Ami egész biztosan más, az a skandináv mentalitás. Bizalom alapú társadalmi rendszer, amelynek köszönhetően igen magas etikai kódexek szerint működünk. Nincs sunyítás.

És természetesen a különleges iparág. Mindig elcsodálkoznak az emberek, amikor arról beszélünk, hogy Erdélyből a világ óceánjaival kapcsolatos, nagyszabású, fejlesztési projekteken dolgozunk.

Vannak munkán kívüli közös programok a kollégákkal? Ha igen, melyek ezek? 

Természetesen vannak közös sörözések, csapatépítő programok, bringázások és egyesek még gyúrni is járnak. :)

Mi volt az a fontos projekt, szakmai siker, ami miatt kifejezetten büszke voltál magadra, és arra, hogy jó céget választottál?

A saját fejlesztésű, 3D mozgás kompenzációs darunk például úttörő technológia az iparágban. Valójában a legnagyobb sikert számomra a mára nagyon jól összeforrt sepsiszentgyörgyi csapatunk jelenti, és az, hogy további új álláslehetőségeket teremtünk itthon.

A COVID-helyzethez kapcsolódó kérdések

Hozott-e jelentős változásokat a rendkívüli helyzet a cég és az alkalmazottak mindennapjaiba? Ha igen, kérünk, sorold fel a legfontosabbakat!

Az éves kiértékelők alapján azt tudnám kiemelni, hogy az emocionális egyensúly jobban kibillent az előző évekhez képest. De ezen nem csodálkozunk, hiszen mindannyian tudjuk, hogy mennyire egy embert próbáló időszak ez.

Mire lehet a legbüszkébb a cég az elmúlt nehéz időszakból?

Annak ellenére, hogy a hajózási iparág megtorpant, a Red Rock rekord mennyiségű projektet nyert el, illetve új mesterséges intelligencia alapú fejlesztésekbe fogott. Ennek is köszönhető a fúzió az Ocean Infinity céggel, akinek segítségével új szakmai és gazdasági szintre emelhetjük terveinket.

More articles

Related jobs

Still looking for your dream job?

Subscribe to our newsletter and stay up to date with the latest news and offers!

Please provide your email address!