close
back to the blog
Krupp Barbara
April 29
For employers

Megújultunk vagy elsorvadtunk?

Balogh- Mázi Mária a DreamJobs tulajdonosa beszélgetett Csáky László coach-al.

Túl vagyunk a Covid első évfordulóján, ami számtalan változást hozott magával munkáltatói és munkakeresési oldalon is. Érdemes egy pillanatra megállnunk és végiggondolnunk miben változtunk és fejlődtünk, szakmailag és emberileg milyen készségekben/képességekben lettünk többek. 

Balogh- Mázi Mária a DreamJobs tulajdonosa beszélgetett Csáky László coach-al és az alábbi kérdéseket járták körül:

  • Mi történt az elmúlt évben a munkaerőpiaccal?

  • Mi történt az álláskeresőkkel?

  • Mik az esélyek egy jó állásra?

  • Mit kell tenni, hogy legyen esélyünk jó állásra?

A munkaerőpiacon is gyökeresen átalakultak a munkáltatói igények. Laci, a 3 nagy szektoron keresztül (állami szféra, KKV, Multik) mutatta be a tapasztalt változásokat és a jelenlegi helyzetet. Minden szférára jellemző, hogy tudatosabbak lettek a munkáltatók, nagyobb fejlődés és innováció indult be az elmúlt időszakban. Ennek megfelelően minőségi munkatársakat keresnek, akikkel sikeresen tudják teljesíteni a megváltozott világ kihívásait. 

 A munkakeresőknek manapság már másképpen kell megmutatni/bemutatni önmagukat. Az általános leírások elvesznek az önéletrajzok tengerében. Konkrétumokat tartalmazó részleteket kell kiemelni, kifejteni. Szakmai sikereket, egyediségeket érdemes hangsúlyozni. 

Ebben hatalmas segítséget ad a Self Branding profil, amit ingyenes ki lehet tölteni és kreatív önéletrajzot lehet vele létrehozni könnyedén és gyorsan. Ami miatt még előnyös, hogy kitöltése gondolkodásra és a képességek összegzésére motivál, ami segíti a mélyebb, izgalmasabb bemutatkozást. 

A jó hír az, ha valaki valóban szeretne értéket teremteni, hasznosítani az eddig megszerzett tudását, annak most ez az időszak igazán kedvez. Van bőven lehetőség, az új világ optimalizálja, átrendezi a munkaerőpiacot. Lehet alkotni és nyomot hagyni. Ideje frissíteni az önéletrajzokat és megtalálni az álommelót.

Hallgasd meg a teljes beszélgetést!

More articles

Related jobs

Still looking for your dream job?

Subscribe to our newsletter and stay up to date with the latest news and offers!

Please provide your email address!