close
back to the blog
Szilágyi Diána
February 14
Weekly menu

Munkahelyi szerelem: lehet jól csinálni?

Bár rengeteg olyan pár van, akik a munkahelyükön vagy a munkájuk miatt kerülnek közel egymáshoz, a kollégák közötti randevúzást és romantikus kapcsolatot mégis legtöbbször rossz szemmel nézik az irodában.

Bár rengeteg olyan pár van, akik a munkahelyükön vagy a munkájuk miatt kerülnek közel egymáshoz, a kollégák közötti randevúzást és romantikus kapcsolatot mégis legtöbbször rossz szemmel nézik az irodában. Vannak cégek, ahol kifejezetten tiltják a kollégák közti szerelmi viszonyt – bár erre itthon a Munka Törvénykönyve nem ad lehetőséget, azért a cégek etikai kódexébe gyakran bekerül. De vajon miért ez az ellenállás és hogyan lehet jól kezelni az ilyen helyzetet? Lehet jól kezelni a helyzetet?

Egy, az USA-ban készült 2006-os kutatás szerint a cégek mintegy 30%-a szabályozza a munkahelyi szerelmet. Sajnos itthoni viszonylatban nem találtam ilyen jellegű adatot. Ugyanakkor nemzetközi kutatások szerint az emberek mintegy 30 százalékára rátalált már a szerelem a munkahelyen. Azért ez elég magas arány, nem? Lehet, hogy már veled is előfordult?

Milyen hatásai lehetnek, ha beüt a munkahelyi szerelem?

Persze, nem is csoda, ha a kollégák között fellángolnak az érzések. A járvány előtt mindenképp igaz volt, hogy a kollégáinkkal messze több időt töltöttünk együtt, mint a saját családunkkal, barátainkkal. Az otthoni munkavégzés ugyan azóta általánossá vált, de a közös siker-, sőt akár a kudarcélmények is alkalmasak arra, hogy két kolléga kapcsolatát szorosabbra fűzzék.

Bárhogy is, ha beüt a szerelem, arra szinte biztosan számítani lehet, hogy a kezdeti hónapokban a pár tagjainak hatékonysága romolhat. A rózsaszín ködből nehéz kikacsintani a szürke mindennapok valóságára. Ha pedig rögös az összecsiszolódás időszaka, nagy tudatosság kell ahhoz, hogy a magánéleti civódásokat munkaidőn kívülre tudják a felek korlátozni. És akkor azt még nem is vettük számításba, hogy nem minden szerelmi kapcsolat állja ki az idő próbáját. Egy szakítás akár odáig is vezethet, hogy a pár egyik vagy mindkét tagja kénytelen elhagyni addigi munkahelyét.

A munkahelyi szerelem ráadásul nemcsak a pár tagjaira hathat. Adott esetben a többi kollégát is zavarhatja. Még akkor is, ha hivatalosan nem is jelentik be az érintettek viszonyukat, hiszen sokszor egy összeszokott csapatban már ekkor is leveszik a többiek az árulkodó jeleket.

Tovább bonyolíthatja a helyzetet, ha a szerelem két olyan kolléga között lángol fel, akik nem egy szinten állnak a hierarchiában, hanem alá- és fölérendelt viszonyban. Ilyenkor bőséggel fennállhat annak a lehetősége, hogy csapaton belül felmerül a kiemelt bánásmód és elfogultság vádja. Kérdés, hogy megéri-e a kapcsolat akár azt is, hogy az egyik fél más szervezeti egységbe vagy akár másik munkahelyen folytassa pályafutását.

Tippek a helyzet kezelésére

Nagyon fontos, hogy a munkahelyen csak kollégaként viselkedjenek egymással szemben. Az évődést, enyelgést (ide tartozik a másik becézgetése is) és az intim helyzeteket semmiképp se a munkaidő keretein belül és az iroda falai éljék meg.

Vita, veszekedés? Fájdalmas szituációk, de nem hathatnak arra, milyen minőségű munkát adunk ki a kezünk közül és hogyan viselkedünk a másik féllel a hivatalos keretek között. Plusz kíméljük meg kollégáinkat attól, hogy olyan helyzetben találják magukat, amiben semmi keresnivalójuk.

A szerelmeseknek közösen kell kitalálniuk, hogyan teremtsenek egyensúlyt munka és magánélet között. Nyilván ezt is munkaidőn kívül vitassák meg egymással.

Be kell-e avatni a főnököt? Nem kell, de talán jobb választás. Négyszemközt, tárgyilagosan, egyszerűen és biztosítva róla, hogy a munka nem fogja kárát látni a felek közötti érzéseknek.

Felmerült az esetleges szakítás? Sokféle forgatókönyv szóba jöhet, de egyvalami mindegyikben közös kell, hogy legyen: a munka keretein belül a lehető legprofesszionálisan viselkedjenek a felek, ne keverjék bele ezt a magánéleti helyzetet az irodai életbe.

More articles

Related jobs

Still looking for your dream job?

Subscribe to our newsletter and stay up to date with the latest news and offers!

Please provide your email address!