close
back to the blog
Geréb Orsolya
October 11
Lovable Workplaces

Nem állt meg a helyi piac kiszolgálásánál, ezért tud folyamatosan bővülni és növekedni: a Septimia Resortban jártunk

Több mint 10 éve döntöttek úgy, hogy nemcsak a közelben élők, de az ország távolabbi vidékeiről érkezők, valamint a külföldi turisták részére megnyitják Székelyudvarhely első wellness központját, a Septimia Resortot.

Több mint 10 éve döntöttek úgy, hogy nemcsak a közelben élők, de az ország távolabbi vidékeiről érkezők, valamint a külföldi turisták részére megnyitják Székelyudvarhely első wellness központját, a Septimia Resortot. A hatalmas elgondolás mögött ugyanekkora befektetés és munka volt, a jelen pedig visszaigazolja, hogy az általuk megalkotott, változatos kikapcsolódási lehetőségeket nyújtó turisztikai szolgáltatásra igen nagy kereslet van. De lássuk, hogyan élték meg ők az elmúlt éveket, milyen kihívásokkal szembesültek, és milyen változtatásokat eszközöltek a jó működés érdekében. Verzár István, a Septimia Resort aligazgatója és egyben HR menedzsere látott vendégül.

Mikor alakultatok, és milyen elgondolás volt amögött, hogy egy volt gyárépület helyébe szabadidőközpontot létesítsetek?

A Septimia Resort alakulását 2008-2009 közé tenném, de a tevékenységünk igazából 2009-ben indult el. Az alapgondolat az volt, hogy Székelyudvarhely lakóinak segítsünk egy egészségesebb életet élni, hogy hozzájáruljunk a felnövekvő gyerekek sportra neveléséhez, a dolgozó emberek munka utáni aktív vagy pihentető kikapcsolódásához, hogy jobb munkakedvvel és feltöltődve kezdhessenek neki a következő napnak. 

Septimia Resort

Melyik év hozta meg az áttörést, úgy alkalmazotti létszámban, erős csapatban, mint népszerűségben? Mikor figyelt fel rátok a romániai piac?

Kezdetektől fogva kuriózumként robbantunk be a helyi piacra és erőteljesen el is kezdtük a piaci szegmensünk szélesítését, így fokozatosan és folyamatosan váltunk egyre tágabb körben ismertté. Alkalmazottainkkal már a kezdetektől egy szoros, családias kapcsolatot alakítottunk ki, ez pedig egy erős kötődést, egymásért való kiállást jelentett mindannyiunk számára. Csapatunk létszáma 2012-re érte el a csúcsot, ekkor indítottuk be az összes szolgáltatásunkat, és ettől kezdve kisebb fluktuációval ugyan, de megtartottuk az 50-60 közötti létszámot, amelyet a nyári szezonban további alkalmi munkaerővel bővítettünk.

Milyen vezetői kihívásokkal szembesültetek ebben az elmúlt 13 évben?

Első kihívásként az jut eszembe, hogy a kezdetekkor egy addig ismeretlen szolgáltatást kellett a helyi piacon meghonosítanunk. Célunk elérésére pedig olyan szabályozásokkal kellett szembemennünk, amelyek túl elmaradottak voltak korunk technológiai megoldásaival szemben. Majd következett az, hogy a létező aktív munkaerő elképzeléseivel összehangoljuk vállalatunk és a piac elvárásait, és ezt követte a most is nagy aktualitással bíró, a csökkenő helyi munkaerő-kínálat és a Septimia Resort munkaerő-szükséglete közti űr kiegészítésére irányuló megoldások keresése. 

Miben éreztétek, hogy javulni, fejlődni kell?

A vendéglátó szakma bármelyik területe (szállásolás, étkeztetés, szórakoztatás) komoly felkészültséget és teherbírást igényel. Mindezekkel együtt igyekeztünk kiemelni a szakma millió szépségét, ezáltal vonzóvá tenni a munkavállalók számára. Ez egy kitartó és folyamatos munka, amelyen mindmáig dolgozunk. 

Felméréseink alapján láttuk, látjuk, hogy a hazai vendéglátásban igencsak hiányos a szakmai hozzáértés, ezért masszívan elkezdtünk csapatunk képzésébe fektetni.

Ezeket a saját felméréseket a felvételi interjúk alkalmával végeztünk, de voltak olyanok is, amelyeket a szerződések felbontásakor, vagy a cégen kívül végeztünk el diákok, illetve munkaképes személyek körében.

Hol álltok jelenleg ebben a fejlődésben?

Első körben a Hotelkit nevű belső kommunikációs rendszerünket emelném ki, amely érezhetően megkönnyíti a munkatársak közti kommunikációt, a feladatok, események közlését, a javítások igénylését, a naptári bejegyzések alkalmazását stb. Kollégáink motivációjára pedig a bónuszrendszer alapú bérezést sorolnám még ide.

Mit nyújt számodra ez a vállalkozás? Mi adja a napi lendületet, kreativitást, tenni akarást hozzá?

Számomra a vevői elégedettség adja a lendületet a kitartáshoz és a folyamatos fejlődésre törekvéshez. Szeretem a vendéglátást, a csapattal együtt szeretünk a vendégek szolgálatára lenni és szeretjük megsejteni, kitalálni, azt is, amit a vendég nem mer kérni. Az igazi siker számunkra az, amikor valóban sikerül kitalálni valamit, amivel mosolyt tudunk csalni vendégeink arcára.

Hány embert foglalkoztattok jelenleg? Milyen részlegeitek vannak?

Jelenleg 49 alkalmazott dolgozik a Septimia Resort különböző részlegein.

Az irodai, adminisztrációs, ügyfélkapcsolati, marketing és értékesítő kollégákon kívül a csapatunk jelentős része az összesen 42 szobával rendelkező, 3 és 4 csillagos hotelünk, konferencia termünk, wellness központunk, szabadtéri strandunk, masszázstermünk, sportpályáink (squash, ping-pong, focipálya, fitroom) és a Station Pub & Bowling pubunk és termünk, valamint éttermünk működésében nyújt napi segítséget.

Septimia Station Pub & Bowling

Várhatók a közeljövőben alkalmazások? Ha igen, mely területeken?

Igen, mindenképpen szeretnénk bővíteni éttermi szolgáltatásainkat még egy étteremmel, ezért szükségünk lesz profi szakácsokra és pincérekre. Ugyanígy a kényeztető és rehabilitációs részlegünket is bővítenénk terapeutákkal, masszőrökkel.

Septimia Hotel és Étterem

Mi a legnagyobb tanulság, amit cégvezetőként le tudsz vonni az eddigi tapasztalataid alapján?

A legnagyobb tanulság az, hogy soha nem lehet abbahagyni a tanulást. A világ olyan gyors ütemben fejlődik, hogy ha nem tartjuk a lépést vele, akkor pillanatok alatt lemaradunk. Ez érvényes a szakma minden területére, az adminisztrációtól egészen a végrehajtás minden részegységére.

Miért gondolod azt, hogy jó a Septimia csapatához tartozni?

Csapattagjainkat egy minőségi élethez segítjük hozzá, és megadjuk annak lehetőségét, hogy ezt a minőséget, értéket másoknak is megmutassa, kínálja és átadja, és ezért tisztes értékelésben legyen része úgy a vendégek részéről, mint a munkáltató felől, azaz részünkről.

Septimia Bowling Kupa

 

More articles

Related jobs
Kapcsolódó cégek

Still looking for your dream job?

Subscribe to our newsletter and stay up to date with the latest news and offers!

Please provide your email address!