close
back to the blog
Geréb Orsolya
May 12
For HR professionals

Toborzás vagy megtartás? Ez itt a kérdés!

Mit tehet egy kétségbeesett HR szakember munkaerőhiány esetén? Megtartson vagy toborozzon? Egyszerű a válasz: a helyzettől függ. 

Ha tavaly Romániában 15 ezer fős munkaerőhiánnyal számoltak IT területen, 2022-ben ez a hiány 25 ezer főre nőtt. Azonban nemcsak Romániában, de globálisan is jelentős mértékű az informatikai szakemberek hiánya. Becslések szerint csak Európának 2025-re 500 000 technológiai szakember hiányával kell megküzdenie.

Mit tehet egy kétségbeesett HR-es ebben a helyzetben? Megtartson vagy toborozzon? Egyszerű a válasz: a helyzettől függ. 

Mikor cél a megtartás?

Valójában MINDIG, de nem azért vagyunk itt, hogy kliséket durrogtassunk. Ám az biztos, hogy akkor érdemes igazán körülnézni a cég háza táján és belül keresni a probléma gyökerét, ha magas a fluktuáció és emellett alacsony a munkavállalói elégedettség is. Érdemes, hiszen egy kiválasztási folyamat nagyon sokba kerülhet egy IT pozíció esetében.

Ha a cég hajlandó ilyenkor egy kis önkritikát gyakorolni, akkor a fent vázolt problémát akár ZÉRÓ kiadással is meg lehet oldani. Hogyan? Például azzal, ha odafigyelnek a munkavállalókra és megkérdezik a véleményüket. A kilépőkkel pedig egy kilépési kérdőív kitöltésével, vagy egy kilépő interjú keretében tényszerű adatokat kaphatnak arról, milyen gondok húzódhatnak a háttérben.

A munkavállalói lojalitás nem egy lehetetlen és elérhetetlen cél. Kemény munkával, igazi odafigyeléssel, a modern trendek követésével és jó employer brandinggel valóban boldog és lojális munkavállalóink lehetnek. 

Mikor cél a toborzás?

Abban az esetben összpontosítunk a toborzásra, ha alacsony fluktuációval és boldog, elégedett munkavállalókkal rendelkezik a cég, a felmondások pedig csak esetiek, illetve, ha a cég bővülni készül. De itt is érvényes pár jó tanács, amit különösen az IT toborzás esetében kell figyelembe venni.

A home office és remote munkavégzés elterjedésével már nemcsak az itthoni vállalatokkal versenyeznek a cégek a piacon, hanem globálisan minden IT területen tevékenykedő munkáltatóval. Többek között ezért is egyre magasabb elvárásként jelenik meg a munkavállalók részéről a transzparencia, legfőképp a fizetési sáv megadása kapcsán.

Sokszor a cégek saját maguk alatt vágják a fát, amikor egy ideális jelölthöz ragaszkodnak. Ahogy a párkapcsolatokban sincs ideális partner, úgy a munkavállalás során sem lesz olyan, hogy ideális jelölt. Minden embernek vannak hibái, nem fogunk találni olyan jelöltet, aki minden elvárásunknak megfelel és minden olyan hibától mentes, amit kerülni szeretnénk. Ráadásul a mai gyorsan mozgó munkaerőpiacon egy hosszú kiválasztási folyamattal csak a saját dolgukat nehezítik meg a cégek. Ha egy jelöltnek heteket kell várni a visszajelzésre, vagy több karikán kell átugrani az interjúk során, mint a cirkuszi oroszlánoknak, nagy eséllyel egyszerűen egy másik céget fog választani.

Az IT területén súlyos problémát jelenthet az is, hogy a női jelöltekkel gyakran nem is számolnak a cégek. Sok helyen ragaszkodnak ahhoz a sztereotípiához, hogy egy IT-s csakis szemüveges, kocka beállítottságú férfi lehet. Pedig ezen a sztereotípián az élet már rég túlhaladt.

A mai poszt-COVID munkaerőpiacon olyan toborzási folyamatok tudnak jól teljesíteni, amik igazodnak a modern trendekhez, gyorsan zajlanak és képességalapúak.

Mit kerülj el a toborzásnál?

Íme egy abszolút rossz gyakorlat: a pozícióban helyi, irodai munkavégzés van minden áldott nap, irodai munkarendben 8 órától 16 óráig. A toborzásra szánt hirdetésben nincs megadva a fizetési sáv és az esetleges juttatások, vagy egyéb konkrétumok. Elvárás a minimum mesterfokú diploma, a feladatok és elvárások felsorolása pedig legalább 2 A4-es lapot betöltenek. Alapból rá se néznek a női jelöltekre - ezt persze nyilván a hirdetésbe nem írhatják bele, de az interjúztatást már senki sem ellenőrzi -, valamint a kiválasztási folyamat több mint 2 hónapig tart legalább 3 interjúval.

Sűrű aknamező, ugye? Pedig egy trendekhez igazodó kiválasztási folyamattal mind kikerülhető, és akkor vissza is térhetünk a cikk első pontjához, a megtartáshoz. Hiszen egy igen drágán beszerzett, értékes munkavállalót érdemes meg is tartani a cégnél. Lehetőleg minél hosszabb távon.

(Bártfai Krisztián Dreamjo.bs szerző átvett és adaptált blogcikke)

More articles

Related jobs
Kapcsolódó cégek

Still looking for your dream job?

Subscribe to our newsletter and stay up to date with the latest news and offers!

Please provide your email address!