close
back to the blog
Árvai Barbara
July 12
Weekly menu

“Útközben letudom a meetinget!”- Hatékony vagy sem a munka közbeni aktivitás?

Az otthoni munkavégzés és a rugalmas munkaidő számos újdonságot hozott magával, amelyek ma már normálisnak számítanak a mindennapi életünk során. Ilyen például az is, amikor egy megbeszélést a kocsiból, vagy épp séta közben bonyolítunk le.

Az otthoni munkavégzés és a rugalmas munkaidő számos újdonságot hozott magával, amelyek ma már normálisnak számítanak a mindennapi életünk során. Ilyen például az is, amikor egy megbeszélést a kocsiból, vagy épp séta közben bonyolítunk le.

A székünkből felállni mindig felüdülés

Legyen szó irodai vagy otthoni munkavégzésről, egy pár perces szünet, egy kis mozgás mindig jó hatással van a teljesítményünkre, hiszen többek között serkenti a vérkeringést, a légzést ráadásul a szemeinknek is jót tesz, ha nem a monitort nézzük pár percig. De mi van akkor, ha a munkavégzés közben végezzük a mozgást?

Iktassunk be hosszú sétákat

Egy hosszú meeting alatt sokan elvesztik a fonalat, és a megbeszélés végére már nehezen tudnak koncentrálni. Érdemes kipróbálni, hogy erre az időre betervezünk egy hosszabb sétát, a mozgás serkenti az agyműködést és a kreativitásra is jó hatással van, így sokkal hatékonyabbak lehetünk, ráadásul az egészségünkre is jó hatással lesz egy kis kimozdulás. Arra nem árt odafigyelni, hogy olyan helyszínt válasszunk, ami csendes és a környezet nem vonja el a figyelmünket a munkáról.

Kellemeset a hasznossal

Az utazással töltött idő sokak számára jelent elvesztegetett perceket, ezért jellemző, hogy többen ilyenkor intézik el a hosszabb telefonhívásokat. De mi van az online meetingekkel? Ilyenkor maximális koncentrációt és odafigyelést várnak el a kollégáktól, amit a vezetés közbeni forgalom, vagy a séta közbeni környezet tompíthat. Illik ilyen körülmények között lebonyolítanunk egy meetinget?

Időgazdálkodás felsőfokon

Az útközben beiktatott munkavégzés nem csupán egészségügyileg tesz minket hatékonyabbá, de a napunk is tervezhetőbbé válik, nem kell sakkoznunk a megbeszélésekkel, hogy biztosan gép előtt legyünk, hiszen bármikor bárhonnan be tudunk csatlakozni, ezzel kiiktatva a kötöttséget.

A téma tehát sok szempontból érdekes, és megoszlanak a vélemények az előnyöket és a hátrányokat illetően.

More articles

Related jobs

Still looking for your dream job?

Subscribe to our newsletter and stay up to date with the latest news and offers!

Please provide your email address!