close
Vissza a blogra
Geréb Orsolya
november 17.
Álommelók

Lojalitás, szoros munka- és baráti kapcsolatok, hagyományos értékek és alkalmazkodás, avagy a Codespringet meghatározó értékek HR szemmel

Harmadik Codespring interjúnkban Benkő Ilona HR menedzserrel, vagy ahogyan kollégái hívják, Ilivel beszélgettünk egy tartalmasat.

A cégvezető után a HR menedzser az, akinek mélyen bele kell látnia a vállalat belső rendszerébe, hiszen összetett feladatai között szerepel a megfelelő munkatársak megtalálása, a meglévő kollégák motiválása és mindezek mellett folyamatos kommunikációs kapocs a vezetés és az alkalmazottak között. Harmadik Codespring interjúnkban Benkő Ilona HR menedzserrel, vagy ahogyan kollégái hívják, Ilivel beszélgettünk egy tartalmasat.

Emelj ki, kérlek, három dolgot, amiért kedveled jelenlegi munkahelyedet!

A jófej munkatársak, a kreativitás lehetősége és a kihívások, amelyek táplálják személyes és szakmai fejlődésemet.

Lévén, hogy a Codespring egy közepes méretű cég, könnyen fel lehet mérni a szervezet pulzusát és vállalatra, valamint személyre szabottan tudjuk kidolgozni a „beavatkozásokat”. Mindegyik munkatársamat személyesen ismerem, és nagyon kedvelem kérdéseiket, amelyekkel hozzám fordulnak és újabb kihívások elé állítanak. A Codespringnél nem lehet unatkozni, van pörgés, ezért folyamatosan tanulok és fejlesztem én is magam, hogy témában legyek a legújabb HR trendekkel, és hogy tudásomat a lehető legjobban át tudjam adni a többieknek.

Mi a legnagyobb tanulság, amit e munkahelyeden tanultál?

A dolgok nem mindig működnek úgy, ahogy a „HR nagykönyv” írja A nagykönyv általánosít, viszont mi személyekkel dolgozunk, akik egyéni vágyakkal és problémákkal rendelkeznek. Ezen vágyak, igények, elvárások kombinációjából számos sajátos helyzet alakul ki, amihez a mikor-mit-hogyan képletét a nagykönyv adta alapokra támaszkodva, sok-sok megfigyeléssel és odafigyeléssel tudjuk meghatározni.

Miért jelentkezzen hozzátok valaki?

Olyan tehetséges munkatársakat várunk csapatunkba, akik egy nagyon barátságos és dinamikus közösség tagjai szeretnének lenni. Itt szerteágazó tapasztalattal rendelkező senior munkatársak támogatásával lehet fejlődni, növekedni. Nagy fontosságot tulajdonítunk az élethosszig tartó tanulásnak, ezért időt és energiát fektetünk a kollégák szakmai és személyes fejlődésébe. Munkán kívüli programjaink palettája is színes, és egyik legkedveltebb értékünk a rugalmasság. Erdélyben több városban van irodánk, ahol új és modern székhelyen dolgozhatnak a munkatársak, ugyanakkor az otthoni munkavégzés lehetőségével is élhetnek.

Milyen volt számodra beilleszkedni a csapatba?

2017 tavaszán csatlakoztam a céghez, akkor körülbelül 60 munkatársunk volt (most 140-en dolgozunk a Codespringnél). A beilleszkedés nagyon könnyen ment. A családias, barátságos, befogadó hangulat megadta azt a bátorságot és kényelmet, amire egy új munkatársnak szüksége van. Talán könnyebb helyzetben is voltam, mint a többiek, mert éltem a munkaköröm adta lehetőségekkel és HR-esként úgy éreztem, proaktívnak kell lennem: beszélgetéseket, találkozásokat kezdeményeztem, így rövid időn belül sikerült minden egyes munkatárssal megismerkedni. Kimondottan élveztem ezt az időszakot, azóta is gyakran emlegetem, ugyanis sok kis vicces történetem van arról a pár hétről.

Mit csinálsz egy munkanapod során?

Nehéz felvázolni, mert nincs két egyforma munkanapom. Vannak viszont kedvenc napok: ezek azok, amikor a munkatársakkal találkozom, akár egy értekezlet vagy tréning során. Szeretem azt is, amikor több idő jut arra, hogy problémamegoldással foglalkozzak, vagy éppen ötleteljek, tervezgessek.

Hogyan dolgozol (módszer, technika, helyszín, körülmény, csapatban vagy egyénileg)?

Feladata válogatja. HR csapaton belül sok projekten dolgozunk közösen és tudatosan igyekszem arra, hogy csapattársaimat minél több érdekes HR teendőbe bevonjam, legyen az egy adminisztratív folyamat frissítése vagy egy komplexebb, kreatívabb tevékenység, mint például egy tréning felépítése és megtartása. Együttműködök a menedzsment csapattal, a team leaderekkel is sokat dolgozunk közösen, és a munkatársakkal is bizalmas kapcsolatot ápolunk. Jobban szeretem és hatékonyabbnak tartom a személyes találkozásokat, mert a közös, face to face ötletelés, beszélgetés során az elhangzott üzeneten kívül, rálátok azokra az apró, finom jelzésekre, amelyek fontosak lehetnek.

Amikor tervezek, vagy mélyebb elemzést készítek valamiről, segít, ha zavartalanul tudom végezni a munkámat, ezért ilyenkor az otthoni iroda és az egyéni munka részesül előnyben.

Mi segíti leginkább a napi munkádat? (támogató kollégák, okosan kitalált és jól működő rendszerek stb.)

Úgy gondolom, hogy a HR szakma legfontosabb eszközei közé tartoznak a jól kigondolt folyamatok, amelyek gördülékennyé teszik a munka menetét. Számomra fontos a tervezés, a struktúra, de ebben a szakmában ugyanolyan fontos az agilitás, hogy bizonyos helyzetekre rögtön tudjunk reagálni, ennek köszönhetően, tehát a találékonyság is napirenden van.

A munkatársak visszajelzéseire is gyakran támaszkodom, a pozitívak lendületet adnak a nehezebb kihívásokkal való küzdelemben, a konstruktívak tudásom bővítésére, HR tevékenységem csiszolására sarkallnak.

Mi az, amiben különböztök más cégektől?

A Codespring egy hosszú múlttal rendelkező szoftverfejlesztő cég, amely 23 éve tevékenykedik a hazai IT piacon. Ezeknek az éveknek a lényegét HR nyelvre lefordítva így fogalmaznám meg: lojalitás, hosszú távú és szoros munka- és baráti kapcsolatok, hagyományos értékek és alkalmazkodás.

Ezek azok az értékek, amiket a munkatársak tudatosan vagy kevésbé tudatosan tolmácsolnak generációról generációra, és amikben sikerül nekünk kitűnni.

Mit tudhatunk meg tőled a munkán kívüli közös programokról?

Igyekszünk érdekessé varázsolni a munka után együtt töltött szabadidőt, ezért sok közös programunk van: családi nap, karácsonyi buli, céges kirándulás, tematikus péntekek, team buildingek, kocsmázások, sportolás és egyéb olyan aprócska program, amit a munkatársak kezdeményeznek és meg is szerveznek, ilyenek a szülinapozások, a közös ebédek, zenélések, könyvklub, filmnézés stb.

Nem csoda hát, hogy lelkesít, örömmel tölt el, hogy egy ilyen kitűnő közösség HR-eseként tevékenykedhetek.

 

A COVID-helyzethez kapcsolódó kérdések

Hozott-e jelentős változásokat a rendkívüli helyzet a cég és az alkalmazottak mindennapjaiba? Ha igen, kérünk, sorold fel a legfontosabbakat!

Az otthoni munkavégzés és az ezzel járó változások jelentették a legnagyobb kihívást. Bár a remote és online munka eredménye nem sérült, hiányosságokat érzékeltünk a kommunikáció terén, az új munkatársak integrálásának minőségi kivitelezésében, valamint abban, hogy az online lehetőségek által háttérbe szorult a soft skills workshopok és tréningek interaktív jellege. Óriási csapásként ért az is, hogy a nagy népszerűségnek örvendő céges rendezvényeinket a korlátozások miatt nem tudtuk megtartani.

Mire vagy a legbüszkébb az elmúlt nehéz időszakból?

Büszke vagyok arra, ahogyan egymást támogattuk és a helyzet ellenére növekedtünk, fejlődtünk, erősödtünk.

További cikkek a témában

Kapcsolódó állások

Még keresed az álomállást?

Maradj naprakész a legújabb hírekkel és ajánlatokkal, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig az elsők között értesülj róluk!

Add meg az e-mail címed