close
Vissza a blogra
Geréb Orsolya
szeptember 23.
Álommelók

A csíkszeredai SecoPlan Building Systems a csapatkohézióra, a szakmai felkészültségre és a modern munkakörülményekre építi sikerét

Íme egy fiatal, szakértő csapat, amely az ipari villanyszerelés területén nyújt igazán kimagaslót. Teszik mindezt hivatásból, a szakma iránti elkötelezettségből és egy irigylésre méltóan erős, összeforrt és jókedvű csapatban!

Íme egy fiatal, szakértő csapat, amely az ipari villanyszerelés területén nyújt igazán kimagaslót. Teszik mindezt hivatásból, a szakma iránti elkötelezettségből és egy irigylésre méltóan erős, összeforrt és jókedvű csapatban!

A soron következő interjúnkból kiderül, miként sikerült ennek a csapatnak új szintre emelnie a villanyszerelői szakmát. Ismerjük meg Bíró Márton, pontosabban Marci, az SBS vezető villanyszerelőjének egy munkanapját.

Milyen feladaton dolgozol jelenleg?

Egy udvarhelyi cég irodaházának és bemutatótermének villanyhálózatát építem.

Hogyan dolgozol (módszer, technika, helyszín, körülmény, csapatban vagy egyénileg)?

Jelenleg egyénileg dolgozom, mivel a villamosszekrénybe nem férünk be ketten. :) Munkám során mindig mérlegelek és alkalmazkodok az adott körülményekhez. A végeredmény pedig nemcsak működőképes kell hogy legyen, de szép is. Szerintem olyan nem létezik, hogy valami minőségi és működik, de csúnya. És ezzel szerencsére mind így vagyunk a cégnél. Felelősséget vállalunk a munkánkért.

Mit csinálsz egy munkanapod során?

Reggel 7-kor a székhelyen kávézok, hogy kellően jól induljon a napom. Rövid eligazítás után összeszedjük az aznapra szükséges felszerelést és indulunk az ügyfélhez. A helyszínen felmérem a munkát, az aznapi teendőket, és elosztjuk a feladatokat. Felmérem az anyagszükségletet és jelzek a projektmenedzsernek, hogy előreláthatóan mire lesz szükség, mi fog elfogyni. Nap végén takarítok magam után, ellenőrzöm a szerszámaimat, lejegyzem a teljesítést. Majd egy újabb kávézás mellett a székhelyen picit kifújjuk magunkat.

Hogyan kerültél a jelenlegi pozíciódba?

A rengeteg tapasztalat által, amit az évek során itt a cégnél szereztem. Minden munkán tanultam valami újat.

Milyen volt beilleszkedni a csapatba?

Az SBS megalakulásától kezdve itt vagyok. Műszaki rajzolóként gyakornokoskodtam, amikor Csaba felállított a gép mellől és azt mondta: “Gyere Marci, megyünk szerelni.” Ahogy anno nekem is, úgy most én is minden esélyt megadok az új kollégáknak, aztán gyorsan kiderül, hogy alkalmasak-e erre a munkára és beillenek-e a csapatba.

Mennyire látsz bele a cég működésébe?

Inkább a saját feladataimmal törődök. Logisztikai problémák adódnak, de azt is látom, hogy a vezetőség már rajta van a megoldáson, hiszen számukra egyik elsődleges szempont, hogy egy jól szervezett cég legyünk.

Honnan érkeznek az ötletek?

Mindenhonnan. Ha eleget foglalkozunk a problémával, megjön az ihlet. Együtt gondolkodunk, mindenki ötletét kipróbáljuk, és amelyik működik, azzal haladunk tovább. Ha nem jutunk előbbre, a vezetőnkhöz fordulunk.

Mit szeretsz legjobban a munkádban?

Amikor új technológiákkal, prototípusokkal dolgozunk, mint például az ipari robotok, amiket egy dubaji projekthez szereltünk össze. Vagy ha a speciális munkakörülmények miatt egyedi villanyszerelési megoldásokat kell kitaláljunk.

Hogyan követed/vezeted a feladataidat?

Telefonos applikáción keresztül vezetem a teljesítési naplót és a jelenléti táblázatot. Tudom mi a teljesítési elvárás, de van egy saját mércém is, hogy a legtöbbet hozzam ki magamból.

Mi volt a leghasznosabb szakmádba vágó könyv, és mit olvasol most?

Vizuális típus vagyok, oktatóvideókat keresek, ha elakadok. Szakmai leírásokból is el tudom képzelni, hogy mit hogyan lehet megvalósítani, de inkább úgy vagyok vele, hogy hiszem, ha látom.

Mi a legnagyobb tanulság, amit a jelen munkahelyeden tanultál?

Hogy mennyire fontos a kölcsönös bizalom és felelősségvállalás a társamért. Akár az életünket is rá kell tudjuk bízni egymásra, például, ha egy állványon dolgozunk a magasban, biztosak kell legyünk abban, hogy a másik is pontosan tudja mit csinál.

Miért jelentkezzen hozzátok valaki?

Mert van munka, méghozzá izgalmas munka és szükségünk van további jó csapattagokra. Humorban és támogatásban, közös sikerekben garantáltan nem lesz hiány nálunk!

Szerinted miért jobb itt dolgozni, mint máshol?

Nagyon jó a csapatszellem. Van kihívás, színvonalasak a munkák és tudunk fejlődni. Profi szerszámokkal dolgozunk, profi felszerelésben. Jól nézünk ki. :)

További cikkek a témában

Kapcsolódó állások
Kapcsolódó cégek

Még keresed az álomállást?

Maradj naprakész a legújabb hírekkel és ajánlatokkal, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig az elsők között értesülj róluk!

Add meg az e-mail címed