close
Vissza a blogra
Geréb Orsolya
szeptember 06.
Álommelók

A Melinda országos topsikerének kulcsa: Fektess be minél többet a munkaerődbe!

A székelyudvarhelyi Melinda-Impex Instal, az évi 130 millió eurós forgalommal rendelkező Melinda cégcsoport egyik fő leányvállalata. A vállalatot hazánk épületgépészeti iparágának TOP 3-as listájában találjuk, több mint 350 alkalmazottal.

A székelyudvarhelyi Melinda-Impex Instal, az évi 130 millió eurós forgalommal rendelkező Melinda cégcsoport egyik fő leányvállalata. A vállalatot hazánk épületgépészeti iparágának TOP 3-as listájában találjuk, több mint 350 alkalmazottal. És hogy miben kell keresnünk a Melinda országos sikerét?  Többek között a munkaerő kinevelésben és fejlesztésben. A Melindás mindennapokról Ciocan Raul-Krisztián, a cég marketing munkatársa mesél most nekünk.

Emelj ki, kérlek, három dolgot, amiért kedveled jelenlegi munkahelyedet!

A következő három dolog jut elsőre eszembe a munkahelyemmel kapcsolatban: megbízhatóság, tervezhetőség és szakmai fejlődési lehetőség.

Mi a legnagyobb tanulság, amit a Melindánál tanultál?

Hogy az üzleti bürokratikus folyamatokat automatizálni kell annak érdekében, hogy a hatásfok és a termelékenység növelhető legyen.

Miért jelentkezzen hozzátok valaki?

Nálunk minden kolléga előtt nyitva áll a lehetőség a fejlődésre. Cégcsoportunk számára fontos a munkaerő fejlesztése, ezért ha valaki egy olyan vállalatot keres, amelyre hosszú távon alapozhat, nálunk ezt megtalálja.

Milyen volt beilleszkedni a csapatba?

Személyiségfüggő minden egyes beilleszkedési folyamat. A csapat támogatása és segítőkészsége miatt, meg személyiségemből kifolyólag is nekem ez a folyamat gördülékenyen ment.

Mit csinálsz egy munkanapod során?

Az alkalmazott marketingfolyamatokat felügyelem és hozzájárulok azok megvalósulásához. Emellett a belső és külső kommunikáció eszközeit és tartalmát kezelem.

Hogyan dolgozol (módszer, technika, helyszín, körülmény, csapatban vagy egyénileg)?

Egy teljesen új irodában dolgozom, villámgyors gépeken és olyan munkaidő beosztásban, amit össze tudok egyeztetni a családommal és a szabadidőmmel. A munkavégzés folyamatát egyre nagyobb mértékben megkönnyítik a már említett automatizált rendszerek. Ez azért izgalmas, mert ezeket a rendszereket mi magunk keressük meg és építjük be a mindennapi workflowba. Csapatban és egyénileg is dolgozunk. Egyik nap sem unalmas, még az ismétlődő feladatok sem egyhangúak.

Mi segíti leginkább a napi munkádat? (támogató kollégák, okosan kitalált és jól működő rendszerek stb.)

Ami a legjobban segíti fenntartani a megfelelő gyorsaságot és hatékonyságot, az a munkatársaktól kapott pozitív visszajelzés, építő hozzászólás, és az elvégzett feladatok okozta sikerélmény.

Mi az, amiben különböztök más cégektől?

Cégünknél a profitot nemcsak pénzben, hanem a megtartott munkaerő értékében is mérjük. A Melindánál valódi közösséget építünk.

Vannak-e munkán kívüli közös programok a kollégákkal? Ha igen, melyek ezek?

A közösségépítés egyik legfontosabb gyakorlati példáját képezik a munkán kívüli programok. A Melindánál nincs hiány ezekben, családi napok, közös horgászások, csapatépítő kirándulások, hegyi túrák, közös vacsorák, céges bulik és sok egyéb eseményt szervezünk a kollégákkal közösen.

További cikkek a témában

Kapcsolódó állások
Kapcsolódó cégek

Még keresed az álomállást?

Maradj naprakész a legújabb hírekkel és ajánlatokkal, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig az elsők között értesülj róluk!

Add meg az e-mail címed