close
Vissza a blogra
Dreamjo.bs
3 perc
június 24.
Munkavállalóknak

Dobd be magad az álláskeresés világába az új Self-branding profillal

Szeretnél egy profi önéletrajzot, de nem tudod hogyan fogj hozzá? Nem is tudod igazán, mit érdemes hangsúlyoznod benne? Segítünk! A DreamJo.bs új Self-branding profiljával könnyedén elkészítheted életed önéletrajzát. Cikkünkben megtudhatod, hogyan.

Az önéletrajzod az első lehetőséged arra, hogy felkeltsd a leendő munkaadód figyelmét az álláskeresés során. Eddig sem volt egyszerű megírni a tökéletes önéletrajzot, de most még nagyobb versenyt tapasztalhatsz a munkaerőpiacon, mint valaha. Felmérések alapján az álláshirdetések közzétételétől számított 200 másodperc után már érkeznek is az első leadott pályázatok¹. Ha te is azon töröd a fejed, hogy mit tegyél, hogy a több tíz vagy éppen több száz CV közül a tiéd is az esélyesek halmazában landoljon, akkor a DreamJo.bs újdonságát, a Self-branding profilt neked találtuk ki.

Tudtad, hogy mindössze 5-10 másodperc áll rendelkezésedre, hogy az önéletrajzoddal felkeltsd egy Hiring Manager figyelmét?² A Self-branding profil segít kitűnni a tömegből. Hogy hogyan? A következőkben bemutatjuk:

Egy korábbi cikkünkben már írtunk arról, hogy az önéletrajz tulajdonképpen egy marketing dokumentum, és hogy miért az a legfontosabb elem az álláskeresés során. Azt is rendszeresen hangsúlyozzuk, hogy az álláskeresés nem más, mint egy önmarketing folyamat, amihez szükséged lesz egy erős énmárkára. Ne ijedj meg, a Self-branding profil éppen ennek kialakításában lesz a segítségedre!

Sablonos önéletrajzok helyett végre egy egyedi felületen mutathatod meg magad. Mostantól nem díszeleg majd feleslegesen az önéletrajzodban a családi állapotod vagy a hobbid, na és persze az sem, hogy mi volt a jeled az oviban. Nem kell többé hezitálnod azon, hogy mit írj bele és mit ne az önéletrajzodba, hiszen a DreamJo.bs Self-branding profil segít kiemelni a lényeges pontokat.

Gondoltad volna, hogy az önéletrajzok többségében túlteng a nem releváns tartalom? Az ATS (Applicant Tracking System) rendszerek olykor az önéletrajzok 75 százalékát is kiszűrik relevancia hiányában, mielőtt még egy a kiválasztásban résztvevő szakember láthatta volna azokat³. A Self-branding profil kitöltendő mezőkkel és megválaszolandó kérdésekkel vezet téged végig a felületen, hogy biztosítsa a szükséges tartalmak jelenlétét a profilodon.

De miért jó neked, ha van egy self-branding profilod?

- Legfőképpen azért, mert végre kiemelheted azokat a képességeidet és tulajdonságaidat, amiket korábban nem volt lehetőséged, viszont igazán értékessé tesznek téged a munkaerőpiacon.

- Magadénak tudhatsz egy olyan profi önéletrajzot, ami a kiválasztás és toborzás sajátosságait figyelembe véve, számos felmérésünk és több, mint 1500 DreamJo.bs partnercég visszajelzése alapján, valamint HR szakemberek jóváhagyásával készítettünk el.

- Az elkészült profiloddal gyorsan és egyszerűen, egy kattintással jelentkezhetsz állásokra a DreamJo.bs oldalán, ahol 130 álláskategória közül válogathatsz, nem csak lokáció, szint és típus alapján, hanem az egyedi, DreamJo.bs badge-k használatával például videóinterjú, távmunka vagy éppen online onboarding lehetőségre szűrve.

Hogyan működik a Self-branding profil?

A kitöltés során 3 fő résszel találkozhatsz:

  1. ezt tudom
  2. ezt keresem
  3. érdekességek rólam

A pályázati anyagodnak erről a 3 területről kell információt tartalmaznia. Az „ezt tudom” és „ezt keresem” rész kitöltése után automatikusan nyilvánossá válik a profilod, amit egyedül csak te látsz (és természetesen a munkaadó, akihez jelentkeztél), viszont a linket bárkivel megoszthatod, és a későbbiek során le is töltheted majd a profilod. Az „érdekességek rólam” részben található opcionális elemek kitöltésével pedig tovább turbózhatod a profilod. A kötelező elemek garantálják, hogy az önéletrajzodban minden olyan információ szerepeljen, ami szükséges egy állásra való jelentkezéshez. Az opcionális részek pedig azt teszik lehetővé, hogy már a kiválasztási szakasz ezen korai szintjén is kicsit megismertesd magad a leendő munkaadóddal.

Még többet megmutathatsz magadból, mint korábban

Egy pályázati anyagnak alapvetően arról kell szólnia, hogy meggyőzze a Hiring Managereket, hogy szakmailag mi vagyunk a legjobb döntés. Azonban ők is emberek, ráadásul a jövőbeli munkatársaink, ezért arról is szeretnének bizonyosságot szerezni, hogy könnyedén beilleszkednénk-e a csapatba. Nem tudod, hogyan mutathatnád meg, hogy milyen munkatárs lennél? Ebben segítenek többek között a „kétszavasok”, az „ilyen vagyok” vagy az „ezek fontosak egy munkahelynél” pontok, amik kitöltésével már az önéletrajzodban megmutathatod, hogyan is működnél a csapatban.

A profil kitöltésével az állásinterjúra is felkészülhetsz

Hogyan kezdted korábban az önéletrajzodat? Lakcímmel, születési adattal? Tudtad, hogy egy jól megfogalmazott, rövid, szakmai bemutatkozóval máris megnyerheted a munkaadók figyelmét? Indítsd saját Self-branding profilodat egy-két lényegre törő mondattal. Ügyelj arra, hogy a bemutatkozód ne legyen túl általános, de részletekbe menő se. Ne feledd: egy jó bio jelöli a pozíciót, az iparágat, a szenioritást és azt, hogy hogyan tudsz az adott munkahely “javára” válni. Később ez a bemutatkozás az állásinterjúkon is jól jön majd neked, amikor a teljesítményhelyzetben hirtelen nem tudsz mit mondani a "mesélj magadról" felszólításra.

Segítségül olvasd el ezt a példa bemutatkozót:

“Business Analystként dolgozom Telco szektorban. Több, mint 5 éve tervezek innovatív üzleti rendszereket nagyvállalatok részére, amelyek segítik a szervezetet a fontos dokumentumok rendszerezésében és a bennük lévő adatok elemzésében. A munkám során a management és vezetés számára nyújtok segítséget céljaik elérésben.”

Színesítheted szakmai tapasztalataidat

Ha folyamatosan tartod a lépést az újdonságokkal, nyitott vagy és nem riadsz meg a kihívásoktól, szomjazod a tudást, nem mellesleg egy igazi feltörekvő tehetség vagy a szakmádban, akkor biztosan te vagy a munkáltatók álma. Biztosan számos álláshirdetés leírásában láttál már ehhez hasonló leírást a „milyen embereket keresünk” résznél. Őszintén, volt már valaha lehetőséged egy jelentkezés gombra kattintás mellett megmutatni, hogy te tényleg egy “rising star” vagy? A Self-branding profilon bemutathatod ezt az oldaladat is például a „jelenlegi szupererőm”, „kompetenciáim, tulajdonságaim” vagy az „ezt tervezem megtanulni” mezők kitöltésével. Továbbá kiemelheted a profilon a releváns projektjeidet, bemutathatod az eddig elért eredményeidet, amikre igazán büszke vagy - amire nem mellesleg a kiválasztás későbbi szakaszában úgyis rákérdeznek majd.


 

Megjött a kedved a Self-branding profil kitöltéséhez? Kezdd el máris! Nyugi, ha később folytatnád majd, elmentheted a már kitöltött szakaszokat. Stay tuned: hamarosan jönnek még további funkciók! Tippünk a kitöltéshez: lazíts és élvezd, hogy végre te is megmutathatod magad!


 

Tippek a tökéletes Self-branding profilhoz: Így töltsd ki a Self-branding profilod!


 

Források: ¹²³

További cikkek a témában

Kapcsolódó állások
Kapcsolódó cégek

Még keresed az álomállást?

Maradj naprakész a legújabb hírekkel és ajánlatokkal, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig az elsők között értesülj róluk!

Add meg az e-mail címed