close
Vissza a blogra
Geréb Orsolya
június 10.
Szerethető Munkahelyek

Elindult a 3. Szerethető Munkahely versenyünk! Nevezd be te is a céged!

Idén 3. alkalommal szervezzük meg a Szerethető Munkahelyek versenyünket, amelyen 30 romániai cég kapja majd meg a Szerethető Munkahelyek Díjat, közülük pedig a szakmai zsűri 3 nevezőt Employer branding különdíjban is részesít.

Idén 3. alkalommal szervezzük meg a Szerethető Munkahelyek versenyünket, amelyen 30 romániai cég kapja majd meg a Szerethető Munkahelyek Díjat, közülük pedig a szakmai zsűri 3 nevezőt Employer branding különdíjban is részesít. A nevezés júniusban elindult, reméljük, hogy a te céged is csatlakozik a versenyhez!

A DreamJobsnál hisszük, hogy minden munkahely lehet álommunkahely valaki számára, ezért adunk teret arra, hogy ezt a cégek a nagyvilágnak is megmutassák. Mert minden cég másért szerethető: a jó vezetőért, a transzparenciáért, az összeforrt csapatért, a modern munkaeszközökért, a bevezetett wellbeing módszerekért stb. Ezért is gondoljuk úgy, hogy minden cégnek esélye van arra, hogy elnyerje a Szerethető Munkahely Díjat.

Mi is a Szerethető Munkahelyek Díj?

A Szerethető Munkahelyek verseny célja, hogy minél többen megismerjék, milyen jó munkahelyek vannak 2022-ben is Romániában. A verseny során bemutatjuk, hogy miért szeretik az ott dolgozók ezeket a munkahelyeket, hogy a kínált termékeken és szolgáltatásokon túl milyen a függöny mögötti élet ezeknél a cégeknél.

A megmérettetésre minden mikro-, kis- és közép-, illetve nagyvállalat nevezhet iparágtól, cégmérettől és lokációtól függetlenül. Amint a bevezetőben is említettük, Romániában idén 30 cég nyeri el a Szerethető Munkahelyek Díjat. A 30 cég közül pedig hármat különdíjjal is jutalmaz majd a szakmai zsűri.

De mi mindentől lehet szerethető egy munkahely?

Sokkal több mindentől, mint ahogy elsőre gondolnánk. Kutatások alapján hosszú távon nem kizárólag a fizetés motiválja a dolgozókat. Az anyagi biztonságon kívül számít, hogy a munkatárs:

  • tud-e pozitív hatást gyakorolni a cég működésére?
  • teret kap-e véleménye kinyilvánítására?
  • részt tud-e venni valamilyen szociális vagy környezeti probléma megoldásában?
  • kikkel dolgozik együtt?
  • az adott iparágban a legjobb cégnél dolgozhat-e?
  • a munkája a hivatása is egyben?
  • van-e lehetősége szaktekintéllyé és vezetővé válni?
  • milyen a munka-magánélet viszonya?
  • hogyan érzi magát a cégnél, akár olyan nehéz időszakban is, mint egy járvány vagy gazdasági válság?

A versennyel az is a célunk, hogy segítsünk a cégeknek feltérképezni, melyek azok a bérezésen kívüli motiváló tényezők, amelyekkel segíthetik a kollégáik kötődését, és hogy ezeket büszkén meg is mutathassák a nagyvilágnak.

Az idei Szerethető Munkahelyek verseny témája

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is egy olyan témát szerettünk volna fókuszba helyezni, ami különösen nagy hatással lehetett a cégek mindennapjaira. Ezért is választottuk idei témánknak a digitalizációt, egész pontosan a digitalizáció térnyerését a munka világában. Itt a lehetőség, hogy munkáltatóként megmutasd, melyek a kedvenc digitális megoldásaitok! Töltsd ki a profilodon az erre létrehozott boxot, hogy még nagyobb eséllyel indulj a versenyen!

Miért tartjuk fontosnak ezt? A járvány hatása is bizonyára, de az elmúlt években vitathatatlanul nőtt a digitális megoldások szerepe, különösen a munka világában. Hogy ez megkönnyíti, vagy épp nehezíti az életünket, az jó kérdés. Ahogy az is, vajon milyen hatása van a digitalizációnak a toborzásra, az onboarding folyamatra és a belső kommunikációra. És arra is nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy milyen szakmák fognak eltűnni vagy épp megjelenni a jövőben.

Többek között ezeket a kérdéseket fogjuk az idei, 2022. november 17-én megrendezett,  ingyenes Szerethető Munkahelyek Konferencia online előadásaiban és workshopjain körbejárni. Az online konferenciát követően adjuk majd át a Szerethető Munkahelyek Díjakat a nyerteseknek.

Hogyan zajlik a nevezés?

Nagyon egyszerűen: regisztrálj a DreamJobs.ro oldalon cégként, töltsd ki a cégprofilod, majd publikáld. Ezzel automatikusan bekerülsz a nevezettek közé! Ha már korábban is rendelkeztél publikus cégprofillal, akkor automatikusan a nevezettek között is vagy. Amennyiben nem akarsz részt venni a megmérettetésen, a céges profilodba belépve pár kattintással visszavonhatod a nevezésed.

A nevezés 2022. szeptember 30-ig tart majd, ezt követően a szavazó közönség októberben értékeli, pontozza a cégeket!

Kíváncsi vagy a tavalyi nyertesekre?

2021-ben 15 erdélyi cég kapta meg az elismerést. A díjazott cégek listáját itt találod.

További cikkek a témában

Kapcsolódó állások

Még keresed az álomállást?

Maradj naprakész a legújabb hírekkel és ajánlatokkal, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig az elsők között értesülj róluk!

Add meg az e-mail címed