close
Vissza a blogra
Geréb Orsolya
február 15.
Álommelók

Férfi divatáru a gyárból egyenesen a gardróbba: a kézdivásárhelyi Secuiana cégcsoportnál jártunk

Több mint 50 éves cégtörténelmével, mintegy 700 alkalmazottjával és 18 bemutató üzletével a Secuiana cégcsoport, textilipari nagyvállalat további fejlesztések bevezetését és piacának bővítését tervezi.

Több mint 50 éves cégtörténelmével, mintegy 700 alkalmazottjával és 18 bemutató üzletével a Secuiana cégcsoport, textilipari nagyvállalat további fejlesztések bevezetését és piacának bővítését tervezi. A minőségi készruhagyártó cég vezérigazgatója, Gyergyai Botond szakított időt ránk. Beszélgetésünk visszatérő eleme az a megújulási képesség, amely ennyi időn keresztül biztos lábakon tartotta a cégcsoportot.

Emelj ki, kérlek, három dolgot, amiért kedveled a munkahelyedet! 

Tradíció, megújulás, fejlődés.

Mi a legnagyobb tanulság, amit itt tanultál?

Az élet, és így a céges élet is a folyamatos megújulásról szól.

Miért jelentkezzen hozzátok valaki?

Szeretnénk újra életre kelteni a Secuiana brandet, ehhez viszont olyan munkatársakra van szükségünk, akik kitartóak, mernek nagyokat álmodni és mindent megtesznek annak érdekében, hogy elérjék a céljaikat. Ebben támogatjuk őket, és azon munkálkodunk, hogy egy versenyképes csapatot építsünk ki.

Milyen volt beilleszkedni a csapatba?

Figyelembe véve, hogy egy jelentős múlttal rendelkező vállalkozásról beszélünk, ahol a vezérigazgató neve magát a céget jelképezte, az ő távozásának híre eléggé felkavarta az állóvizet. Ennek ellenére úgy érzem, hogy sikerült beilleszkedni, és jó irányba fordulnak a dolgok. 

Mit csinálsz egy munkanapod során?

Minden munkanapom más, viszont amikor a városban vagyok, a reggelt a termelésben kezdem, szeretem átlátni a termelési folyamatokat, majd a nap folyamán gyűlések és megbeszélések közepette megoldásokat találunk ki az aktuális problémákra.

Hogyan dolgozol (módszer, technika, helyszín, körülmény, csapatban vagy egyénileg)? 

Sokáig magányos farkasként dolgoztam, aztán nagyjából 6 évvel ezelőtt kibővült a tevékenységem, így elkezdtem csapatban dolgozni, és megszerettem. A munka az életem része, nagyban meghatározza a mindennapjaimat. Sokszor több mint 8 órás a munkaprogramom, viszont próbálok értékes időt tölteni a családommal is.

Mi segíti leginkább a napi munkádat? (támogató kollégák, okosan kitalált és jól működő rendszerek stb.) 

A jelenlegi csapat sokat segít. Az eddigi munkafolyamatokat egy átlátható egésszé alakítjuk, hogy követhetővé váljanak egyszerre mindenki számára. Fontos a megvalósítás, de ugyanígy a visszacsatolás is, hogy lássuk egy-egy lépésnek milyen következményei vannak. Ebben segít a csapatom, akire nyugodt lélekkel támaszkodhatok. Folyamatosan fejlesztjük a rendszerünket, hogy megkönnyítse mindenki munkáját.

Mi az, amiben különböztök más cégektől? 

A jelenlegi gazdasági helyzetben még mindig működünk és növekszünk. Úgy is mondhatnám, hogy a megújulási képességünk csodálatra méltó, mert amíg mások belebuktak az elmúlt 2 év kihívásaiba, addig mi piaci részesedést növeltünk és növelünk folyamatosan!

Vannak-e munkán kívüli közös programok a kollégákkal? Ha igen, melyek ezek? 

Szeretnénk értékes időt tölteni a kollégákkal. Csapatunk most fiatalodik és hamarosan lehetőség lesz ezt a lendületet a munkán kívüli területekre is átvinni. A csapat kialakítása után tervezünk közös, munkán kívüli rendezvényeket.

Mi volt az a fontos projekt, szakmai siker, ami miatt kifejezetten büszke voltál magadra, és arra, hogy jó céget választottál?

Nehéz helyzetben átvállalni valamit, nagy kihívás. Rövid idő alatt sikerült átérezni a szakma lüktetését és olyan célokat helyezni a kollégák elé, amelyek megvalósíthatók és új bevételeket hozhatnak. Ez a cégcsoport az a fontos projekt, ami szakmai szinten aktívan tartja az agyamat. Több eszközzel azon dolgozunk, hogy növeljük a romániai piaci részesedésünket, és nagy örömmel töltenek el ezek a sikerek.

A COVID-helyzethez kapcsolódó kérdések

Hozott-e jelentős változásokat a rendkívüli helyzet a cég és az alkalmazottak mindennapjaiba? Ha igen, kérünk, sorold fel a legfontosabbakat!

A textilipart eléggé negatívan érintette a Covid-helyzet és ez a csoportunkra is rányomta a bélyegét. Volt egy periódus, amikor alkalmazottaink aggódtak a munkájuk miatt. Azzal, hogy látják a fejlesztést és tevékenységi körünk kiszélesítését, megnyugodtak és koncentrálni tudnak munkájukra.

Mire lehet a legbüszkébb a cég az elmúlt nehéz időszakból?

Annak ellenére, hogy a nagyobb ügyfelek egy része csődöt mondott ebben az időszakban, és a mi cégcsoportunk is egy nehéz időszakon van túl, méltán lehetünk büszkék arra, hogy mindhárom cégünknek (Secuiana RT, Seconf Rt, S’mode Rt.) sikerült talpon maradni és megvédeni a munkahelyeket! Mivel elkötelezettek vagyunk a helyi gazdaság erősítése mellett, a munkahelyek megvédését a legfontosabb feladatnak tartottuk és tartjuk, hiszen a jó munkaerő képezi gazdaságunk alapját.

További cikkek a témában

Kapcsolódó állások

Még keresed az álomállást?

Maradj naprakész a legújabb hírekkel és ajánlatokkal, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig az elsők között értesülj róluk!

Add meg az e-mail címed