close
Vissza a blogra
Geréb Orsolya
május 25.
Álommelók

Főnökök, vagy csapatban gondolkodó vezetők? Az Enetix az utóbbi vezetői stílusra alapozza sikerét!

Az Enetixnél minden kolléga az összetartó csapat jelzőt említi elsőként. Tényleg a csapatuk a sikerük titka? Ezennel Bencze László DevOps-os kolléga segít még inkább megismerni az Enetix mindig egy irányba evező csapatát.

Talán nem volt még olyan velünk beszélgető Enetixes kolléga, akinek az első mondataiban ne szerepelt volna a cég sikerességének és a hatékony munkavégzésnek fokmérőjeként emlegetett összetartó csapat jelző. Ugyanezen vonalon haladva tovább, ezennel Bencze László DevOps-os kolléga segít még inkább megismerni az Enetix mindig egy irányba evező csapatát. Lássuk!

Emelj ki, kérlek, három dolgot, amiért kedveled jelenlegi munkahelyedet!

Három szóban: nyitottság, csapat, rugalmasság.
Az egyik legfontosabb dolog számomra, hogy a vezetőség, a csapat szívesen fogadja az új ötleteket. Ezeket mindig meg lehet vitatni, és ha építő jellegűek, és általuk jobb lesz a csapat teljesítménye, beépítjük a mindennapi munkafolyamatokba. Legyen szó egy-két apró megoldásról, amivel könnyebb és gyorsabb egy rutinfeladat elvégzése, vagy akár az egész projektfejlesztési módszer megváltoztatásáról, javításáról.
Minden Enetixes kolléga tudja, hogy egy olyan rendszerben dolgozunk, amelyben csapatként nyerünk, vagy veszítünk. Bármilyen kérdésem, ötletem van egy-egy problémával kapcsolatban, bátran kérhetek segítséget, és mindig kapok választ, vagy tippeket a megoldásra. Jól összedolgozunk a csapattal, így sokkal könnyebb és hatékonyabb a kommunikáció is.
Nálunk nem az a lényeg, hogy reggel 8-tól délután 4-ig feltétlen bent legyünk. Sokkal fontosabb, hogy a feladatokat rendben, a vállalt határidőn belül elvégezzük, amit, pár kivétellel, rugalmasan is el lehet végezni. Ennek a rugalmasságnak köszönhetően nem érzem azt, hogy be lennék zárva a munkaidőben, így a személyes ügyeket is el tudom intézni, a kiesett órákat pedig később pótolom.

Mi a legnagyobb tanulság, amit a jelen munkahelyeden tanultál?

A folyamatos kommunikáció létfontosságú, és ahhoz, hogy ez jól működjön, minden csapattaggal meg kell találni a közös nevezőt. Meg kellett tanulnom, hogyan kell hatékonyan, pozitív és negatív visszajelzéseket adni a társaimnak.

A másik legfontosabb tanulság a felelősség vállalása. Itt tanultam meg, hogy emberek vagyunk, hibázunk és ilyenkor nem az a fontos, hogy elkövettük a hibát, hanem, hogy mit teszünk utána. Elsőre kellemetlen és kényelmetlen kiállni a csapattagok elé és elmondani, hogy mi történt. Mindeddig azonban megkaptam a csapat maximális támogatását, és az ilyen helyzeteket sikerült időben orvosolni.

Miért jelentkezzen hozzátok valaki?

Több korábbi munkahelyem volt, ahol különféle feladatokat láttam el. Ezek alapján elmondhatom, hogy nem vagyunk a térségre jellemző, szokványos cég és csapat. Ha valaki szeretné kipróbálni magát az IT szektorban, és van némi érzéke, rálátása az informatikai rendszerek működésére, akkor már megéri hozzánk jelentkezni. Az attitűd sokkal fontosabb, a tudás megszerezhető. Nálunk a folyamatos tanulás és fejlődés alapkövetelmény, tehát ha valaki szeret tanulni és problémákat feltárni, megoldani, itt a helye J.

Milyen volt beilleszkedni a csapatba?

Közintézményi állásomat váltottam erre a munkahelyre, így talán érthető, hogy az elején picit fura volt a váltás. Jött a pörgősebb munkavégzés, a rengeteg információ, de szerencsére barátságos és segítőkész kollégák vettek körül. Az első hetekben csak kapkodtam a fejem, hogy mennyi minden történik egy ilyen cégnél. A beilleszkedés könnyen ment, a közvetlen kollégák ebben is sokat segítettek.

Mit csinálsz egy munkanapod során?

Alapvető feladatom biztosítani, hogy a szoftverünk és a frissítések eljussanak az ügyfelekhez, és úgy működjenek, ahogyan az elvárt. Mivel egy ERP rendszert fejlesztünk, a frissítések is komplex folyamatok, amelyeknek legnagyobb része különféle eszközök, programok révén automatizált. Ezeket használom és tartom karban, illetve bővítem az igényeknek megfelelően.

A meglévők mellé újabb eszközöket keresek és próbálok ki, hogy lássam, miképpen tudjuk alkalmazni az újabb technológiákat a fejlesztési ciklusunk különböző fázisaiban. A cél, hogy a termék fejlesztése és kézbesítése minél könnyedebben, hatékonyabban és gyorsabban történjen, és végül egy stabil szoftvert tudjunk átadni a kliensnek.
A "csendesebb" napokon automatizált tesztekkel foglalkozom, ezeket írom és illesztem be a fejlesztési ciklusba.

Hogyan dolgozol (módszer, technika, helyszín, körülmény, csapatban vagy egyénileg)?

Jelenleg egyedül végzem a DevOps-os feladatkört, viszont együtt dolgozom a fejlesztőkkel, tesztelőkkel, a projektmenedzserekkel és a rendszergazdával. A munkámhoz bizonyos szinten mindenki kapcsolódik, ezért is jó érzés egy szoros és együttműködő csapathoz tartozni. Az ismétlődő feladatokat rendszerint automatizálom. Dolgozzon a gép helyettünk. Ezeket az automatizálásokat mindig úgy rakom össze, hogy bármelyik kolléga használni tudja, ezáltal segítve, gyorsítva az ő munkájukat is.

Mi segíti leginkább a napi munkádat? (támogató kollégák, okosan kitalált és jól működő rendszerek stb.)

A napi feladataim elvégzésére több eszköz is rendelkezésre áll, amelynek egy része különféle szoftverek, a másik része saját fejlesztésű programok. A termékünk egy komplex szoftver, így a fejlesztési ciklusa is több eszközt kíván, a feladattól, illetve a konkrét folyamattól függ, hogy éppen melyikre van szükség. A megfelelő eszköz megtalálása és gyakorlatba ültetése egy olyan feladat, ami nem engedi, hogy unalmassá váljon ez a munka. Erre rájön még az, hogy ha épp nincs számunkra megfelelő eszköz, vagy könnyebb egy sajátot összerakni, akkor gyorsan megírok egy programot arra a feladatra.

Mi az, amiben különböztök más cégektől?

Mint mondtam, nem vagyunk egy szokványos cég. A vezetőség hozzáállása, a cégkultúra az, ami szerintem nagyon különbözik. Nálunk vezetők vannak, nem főnökök. Nyitottak az innovációra, támogatják az ötletek megvalósítását, a személyes és szakmai fejlődést, és jól kezelik a kritikákat is. Minden szinten meg lehet beszélni a problémákat és közösen megoldásokat is találunk rájuk.
Kliensorientált csapat vagyunk. Terméket kínálunk, de egyben értéket is teremtünk az ügyfeleink számára. A fejlesztés minden fázisában ügyfélközpontú megoldásokat találunk. Célunk, hogy ezekkel ne csak a saját ügyfeleink, hanem az ő vásárlóik is elégedettek legyenek.

Vannak-e munkán kívüli közös programok a kollégákkal? Ha igen, melyek ezek?

A korlátozások után sorra újraindultak a munkán kívüli programok. Vannak céges hétvégék, csapatépítők, képzések és a kollégák által kezdeményezett összejövetelek, sport programok, társasjátékestek.

Mi volt az a fontos projekt, szakmai siker, ami miatt kifejezetten büszke voltál magadra, és arra, hogy jó céget választottál?

Nem sokkal azután, hogy idekerültem, hasznosítva az egyetemi szervezet és vezetés tanulmányaimat, tettem egy javaslatot arra, hogyan kellene a fejlesztési folyamatainkon változtatni, milyen módszert kellene ehhez használni. A vezetőség részéről pozitív volt a fogadtatás, így hamarosan el is kezdtük az általam ajánlott módszert használni.
Egy másik projekt, ami igazából megalapozta a jelenlegi munkámat is, hogy sikerült programozási ismereteket szerezni, majd összerakni egy komplexebb automatizált rendszert, amit jelenleg is napi szinten használunk.

Hozott-e jelentős változásokat a COVID-helyzet a cég és az alkalmazottak mindennapjaiba? Ha igen, kérünk, sorold fel a legfontosabbakat!

A hibrid vagy a teljes otthoni munkavégzés bevezetése mindenképp a Covid-19 hatása.  Így könnyebb beosztani és rugalmassá is teszi a munkaidőt, nem vagyunk az irodához kötve.

Mire lehet a legbüszkébb a cég az elmúlt nehéz időszakból?

Megmaradt a csapatunk, a nehézségek ellenére is kitartottunk a cég mellett. Már a járvány alatt megmutatkoztak a munkánk eredményei, amelyek a korlátozások végén még tovább javultak. Fejlesztéssel és optimalizálással telt el a másfél év.  Néhány kliens lehúzta a rolót, de helyettük jöttek mások, akiknek már egy jobb és stabilabb terméket tudtunk kínálni.

További cikkek a témában

Kapcsolódó állások
Kapcsolódó cégek

Még keresed az álomállást?

Maradj naprakész a legújabb hírekkel és ajánlatokkal, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig az elsők között értesülj róluk!

Add meg az e-mail címed