close
Vissza a blogra
Geréb Orsolya
október 28.
Álommelók

Játszottál már el a gondolattal, hogy milyen lehet egy díjnyertes szoftvercégnél dolgozni? A Codespringnél most betekinthetsz a kulisszák mögé!

A Codespring 23 éve már, hogy vezető globális vállalatokkal együttműködve nyújt integrált szoftverfejlesztési szolgáltatásokat európai, észak-amerikai és kanadai cégek számára. Barabás László technológiai vezetővel, CTO-val beszélgettünk.

Nevük 2020-ban ott szerepelt a Financial Times 1000 leggyorsabban növekvő európai vállalkozás listáján, 2021-ben pedig elnyerték az ANIS Romania Software Outsourcing Project of The Year díját. Az egyik legismertebb erdélyi magyar szoftverfejlesztő és kiszervező cég 23 éve már, hogy vezető globális vállalatokkal együttműködve nyújt integrált szoftverfejlesztési szolgáltatásokat többnyire európai, észak-amerikai és kanadai cégek számára. Barabás László technológiai vezetővel, a Codespring CTO-jával beszélgettünk.

 

Emelj ki, kérlek, három dolgot, amiért kedveled jelenlegi munkahelyedet!

Közösségünk, csapatunk közös értékei, az érdekes szoftverfejlesztési projektek és a dinamikus ipari környezet jutnak elsőként eszembe.

Mi a legnagyobb tanulság, amit a jelen munkahelyeden tanultál?

Az agilitás és a csapatmunka a legfontosabb egy minőségi szoftver megvalósításához.

Miért jelentkezzen hozzátok valaki?

Mivel a Codespringnél a szoftverfejlesztésen van a hangsúly, a kollégáknak számos lehetőségük van továbbfejlődni szakértőként, architektként, csapatvezetőként vagy projektmenedzserként. Ezen felül a kezdőket tapasztalt kollégák mentorálják, így ők is nagyon sokat fejlődhetnek a csapatunkban. Természetesen minden alkalmazottunk részesül az IT-iparág köztudottan vonzó juttatásaiban.

Milyen volt számodra beilleszkedni a csapatba?

Mivel régóta tartó szakmai együttműködésem van a csapattal, így gyakorlatilag mondhatom azt, hogy barátok közé jöttem dolgozni. Minden új kollégát nyitottan, barátsággal fogadunk, és így hamar beilleszkednek színes csapatunkba.

Mit csinálsz egy munkanapod során?

Nagyon változatos és mozgalmas minden munkanapom, különösen azért, mert a szoftverfejlesztés manapság a DevOps filozófiára és a finomhangolásra támaszkodik. Sokra tartom a csapattal és az ügyfelekkel való együttműködést. Együtt a legbonyolultabb technológiai kihívásoknak is eleget teszünk, és egy-egy új termék piacra kerülése nagy örömmel és szakmai elégtétellel tölt el mindannyiunkat.

Hogyan dolgozol (módszer, technika, helyszín, körülmény, csapatban vagy egyénileg)?

A szoftverfejlesztés együttműködésen alapul, korszerű módszerek, jól bevált és új technológiák szimultán alkalmazását jelenti sokszor. Csapatunk mindig alkalmazkodott a külföldi ügyfelek által elvárt feltételekhez és munkaritmushoz.

Mi segíti leginkább a napi munkádat? (támogató kollégák, okosan kitalált és jól működő rendszerek stb.)

A projektek komplexitása miatt a szoftverfejlesztő kollégák nyitott hozzáállása rendkívül fontos. Mivel az ügyfelek különböző iparágakból jönnek, a programozók receptivitása nagymértékben segíti a csapatmunkát.

Mi az, amiben különböztök más cégektől?

Közepes, magántulajdonban levő erdélyi szoftverfejlesztő cég vagyunk: dinamikusan fejlődünk, de mindvégig családias, baráti hangulatban. Még megvan a kisebb csapatokra jellemző tettrekészségünk, ez pedig lehetővé teszi, hogy rendkívüli célokat valósítsunk meg.

Vannak-e munkán kívüli közös programok a kollégákkal? Ha igen, melyek ezek?

Amióta létezik a Codespring csapat, sokat kirándulunk együtt, közösen sportolunk, családi eseményeket szervezünk és támogatunk. Minden városban, ahol irodánk van, aktív szereplői vagyunk a helyi közösség kulturális életének.

Megosztanál esetleg még valamit a cég, vagy a munkaköröd kapcsán?

Egy cégközösség megismeréséhez vezető legrövidebb út, ha együtt dolgozhatsz velük. Mi rengeteg lehetőséget kínálunk azok számára, akik megismernék a Codespring csapatát. Ha te is egy vagy ezen érdeklődők közül, szeretettel várunk Mentorprogramunkra, az általunk támogatott szakmai eseményekre, vagy projektjeink sikeréhez hozzájáruló munkatársként! Az említett Mentorprogramunk keretében a BBTE és a marosvásárhelyi Sapientia partnereiként, rendszeresen megosztjuk szakmai tudásunkat a diákokkal.

A COVID-helyzethez kapcsolódó kérdések

Hozott-e jelentős változásokat a rendkívüli helyzet a cég és az alkalmazottak mindennapjaiba? Ha igen, kérünk, sorold fel a legfontosabbakat!

Az outsourcing szoftverfejlesztési munka sajátosságaiból adódóan könnyen átálltunk a távmunkára, de természetesen nagyon hiányzott az élő kapcsolat a csapat többi tagjával, a kollégákkal és az ügyfelekkel. Gratulálunk munkatársainknak, akik nagyon gyorsan alkalmazkodtak a kialakult helyzethez, és biztosak vagyunk benne, hogy sikeresen átvészeljük ezt az időszakot is.

Mire lehet a legbüszkébb a cég az elmúlt nehéz időszakból?

Egyértelműen a csapat összetartására.

További cikkek a témában

Kapcsolódó állások

Még keresed az álomállást?

Maradj naprakész a legújabb hírekkel és ajánlatokkal, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig az elsők között értesülj róluk!

Add meg az e-mail címed