close
Vissza a blogra
Geréb Orsolya
november 02.
Álommelók

KÉSZen állsz megismerni az építőipar közép-kelet-európai térségének egyik legnagyobb szereplőjét? Bemutatkozik a KÉSZ Románia kolozsvári csapata!

Az idén 20 éves szülinapját ünneplő Kész Csoport Románia irodavezetője, Gyurka Anita a hosszú listás napi feladatai mellett a mi kérdéseinkre is időt szakított. Köszönjük Anita, és boldog születésnapot KÉSZ Románia!

A KÉSZ Csoport International tagjaként a KÉSZ Románia a tervezéstől, a kivitelezésen át, a szakipari szerelésen keresztül az ingatlanfejlesztésig minden olyan feladatot elvégez, amelyre a jelen és a jövő piaci megrendelőjének szüksége van Romániában. Munkáikat a legváltozatosabb referenciák fémjelzik, legyen szó ipari, kereskedelmi, vagy egyéb beruházásokról.  

Az idén 20 éves szülinapját ünneplő KÉSZ Románia irodavezetője, Gyurka Anita a hosszú listás napi feladatai mellett a mi kérdéseinkre is időt szakított. Köszönjük Anita, és boldog születésnapot KÉSZ Románia!

 

Emelj ki, kérlek, három dolgot, amiért kedveled jelenlegi munkahelyedet! 

Dinamizmus, kiváló csapat, modern és barátságos munkakörnyezet.

Mi a legnagyobb tanulság, amit a jelen munkahelyeden tanultál?

Minden akadálynak, kihívásnak VAN megoldása és ezeket a megoldásokat csakis a csapatjáték hozhatja el nekünk.

Miért jelentkezzen hozzátok valaki? 

Mert jó KÉSZesnek lenni! :) Családias a hangulat, segítőkészek a kollégák és folyamatos lehetőség van arra, hogy a mindennapi kihívások közepette gyarapítsuk tudásunkat. Egy olyan szakmai fejlődési lehetőséget nyújt a KÉSZ, ami páratlan Romániában. Ezen kívül sokoldalú és izgalmas programok színezik a hétköznapjainkat, úgy gondolom, hogy mindenki talál a KÉSZ programok közt kedvére valót.

Milyen volt neked beilleszkedni a csapatba?

Egy új kihívásként éltem meg, és köszönöm a kollégáknak, hogy maximálisan a segítségemre voltak.

Mit csinálsz egy munkanapod során?

Irodavezetőként picit nehéz lenne általánosítani a mindennapi munkám, ugyanis naponta más és más feladatokkal foglalkozom. Alapjában véve az iroda működésével kapcsolatos feladatokat látok el, ez pedig az anyagbeszerzéstől kezdve az utazások megszervezéséig és a különböző szolgáltatókkal való kapcsolattartásig nagyon sok mindent magában foglal. Felelős vagyok a cég életében zajló események megszervezéséért, ebből kiindulva a céges belső kommunikáció egy része is hozzám tartozik. Ez a része a munkámnak nagyon színes, dinamikus és sokoldalú, igazán kreatívvá tudja tenni a hétköznapjaimat.

Hogyan dolgozol (módszer, technika, helyszín, körülmény, csapatban vagy egyénileg)? 

Feladatkörömből kiindulva én minden kollégával együtt dolgozom, projekttől, részlegtől függetlenül bárkinek igyekszem segíteni a munkáját, amennyiben ez módomban áll. Úgy gondolom, minden helyzet egyéni technikát igényel. Annak függvényében, hogy egy bizonyos feladat milyen jellegű módszert követel, igyekszem abba az irányba keresni a megoldást. A kollégákkal roppant egyszerű dolgozni, mert mindenki kiváló csapatjátékos, ugyanakkor azzal sincsen problémám, ha egyénileg kell egy feladatot kezelnem.

Mi segíti leginkább a napi munkádat? (támogató kollégák, okosan kitalált és jól működő rendszerek stb.) 

Értékeink közt nem véletlenül szerepel az Egymásra alapozunk kijelentés. Mi valóban bátran alapozunk egymás segítségére, tudására, ekként pedig könnyebben és gördülékenyebben végezhetjük a munkánkat.

Mi az, amiben különböztök más cégektől? 

Nagyon sok részlet különböztet meg bennünket a többi iparági cégtől, de amit kiemelnék, az a szervezeti kultúra. A KÉSZ csoport specifikus ötvözete egy családi vállalkozásnak és egy több országban tevékenykedő multinacionális vállalatnak. Erős a csapatmunka, a proaktivitás, és hatékony a kommunikáció. Hangsúlyozandó továbbá a stabilitás, a kiszámíthatóság és a bizalom.

Vannak-e munkán kívüli közös programok a kollégákkal? Ha igen, melyek ezek? 

De még mennyi! 

Sporteseményeket (futóversenyek, közös bringázások, motoros túrák (van egy KÉSZes motoros csapatunk is), jótékonysági akciókat (faültetés, Föld Napja akció, táska akció márciusban egyedülálló nőknek, shoe box akció decemberben gyerekeknek stb.), tematikus belső képzéseket és különböző csapatösszerázó programokat szervezünk.

Évente tartunk egy kimondottan csapatépítésről szóló hétvégét, de például tematikus lányos barkácsolásokat (kerámia festés, adventi díszek, húsvéti dekorációk készítése stb.) is szervezünk, ezenkívül évente megünnepeljük márciusban a nőket, decemberben ünnepi hangulatban évzáró bulin veszünk részt és a kollégák gyerekeinek Mikulásozást szervezünk.

Van még valami, amit megosztanál a cég, vagy a munkaköröd kapcsán?

Értékeink bennünket jellemeznek: Egymásra alapozunk. Nyitottak vagyunk az újra. Nem bonyolítjuk a dolgokat. Mindig jobbra törekszünk. Megcsináljuk, nem csak beszélünk róla.

 

A COVID-helyzethez kapcsolódó kérdések

Hozott-e jelentős változásokat a rendkívüli helyzet a cég és az alkalmazottak mindennapjaiba? Ha igen, kérünk, sorold fel a legfontosabbakat!

Ahogy mindenki mást is, bennünket is kihívások elé állított a vírushelyze, ugyanakkor szerencsés helyzetben is voltunk, mert az építőipar résztvevőit talán a legkevésbé érintette a járvány. Ettől eltekintve nekünk is alkalmazkodnunk kellett a rendkívüli helyzet hozta korlátozásokhoz, és gyorsan sikerült megoldásokat találnunk a karantén időszak alatt is arra, hogy kollégáink számára biztonságos munkakörnyezetet biztosítsunk. Elmondhatjuk, hogy bár nem volt könnyű, de sikeresen kezeltünk minden új helyzetet. És hogy a családias, jó hangulatot se veszítsük el, online sörözéseket, kávézásokat szerveztünk, virtuális Ultrabalatont futottunk stb. 

Mire lehet a legbüszkébb a cég az elmúlt nehéz időszakból?

Amire úgy gondolom határozottan büszkék lehetünk, az az, hogy cégünk tevékenysége nem állt le és a projektjeinken helyt tudtunk állni. 2020-ban nem csak, hogy helyt álltunk, de növeltük a cég forgalmát, és erősítettük piaci pozíciónkat is. Mindemellett mindvégig meg tudtuk őrizni a pozitív hozzáállásunkat és a jó hangulatot

További cikkek a témában

Kapcsolódó állások

Még keresed az álomállást?

Maradj naprakész a legújabb hírekkel és ajánlatokkal, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig az elsők között értesülj róluk!

Add meg az e-mail címed