close
Vissza a blogra
Geréb Orsolya
január 13.
Álommelók

Kolozsvártól Sepsiszentgyörgyön át Berlinig rajtolt az e-kereskedelemben utazó artkonekt

Lazák és barátságosak, szakterületük az e-commerce fejlesztés, amiben igencsak hatékonyak, vagy, ahogy Fülöp Attila technikai vezető mondja, ütőképesek.

Lazák és barátságosak, szakterületük az e-commerce fejlesztés, amiben igencsak hatékonyak, vagy, ahogy Fülöp Attila technikai vezető mondja, ütőképesek. Így már az is érthető, miért Bud Spencer a cégprofiljukon feltüntetett híres ember.  Az artkonekt webfejlesztő csapat lényegre törő bemutatását Fülöp Attilától olvashatjátok.

Emelj ki kérlek három dolgot, amiért kedveled jelenlegi munkahelyedet! 

Autonómia, minőség, jó csapat.

Mi a legnagyobb tanulság, amit itt tanultál?

Hogy az életem bármelyik pillanatában rengeteg dolog van, amit épp akkor (még) nem tudok. De szerencsére fejlődni vágyó ember vagyok.

Miért jelentkezzen hozzátok valaki? 

Mert túlórázás és kifacsarás nélkül is tud folyamatosan fejlődni.

Milyen volt beilleszkedni a csapatba?

Én voltam az első csapattag. :)

Mit csinálsz egy munkanapod során? 

Délelőtt 10 körül tartjuk a céges standupot. Van, hogy előtte már alkotok valamit, de van, hogy csak ekkor kezdem a napot. Délelőtt általában a koncentrálós feladatokkal foglalkozunk, a meetingeket inkább délutánra időzítjük. Ha reggel korán kezdek, délután 3-4 körül már be is fejeztem a munkát. Ez azért lehetséges, mert követjük az időnket, és ha a napi/heti tracker jót mutat, akkor játszadozhatunk a rövidebb, hosszabb napokkal.

Hogyan dolgozol (módszer, technika, helyszín, körülmény, csapatban vagy egyénileg)? 

Teljesen remote csapat vagyunk, de időnként meglátogatjuk egymást és pár napot együtt dolgozunk. Alapvetően Slack a fő kommunikációs csatornánk, ide vannak bekötve a partnercégek, az ügyfelek, de a robotok is. Az e-mailek száma minimális. Van helpdeskünk is, ott kompetencia alapján mindannyian kivesszük a részünket az ügyféltámogatásból. A távmunka miatt nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a taskokat mi is és az ügyfelek is jól megírják. Elvárjuk az ügyfelektől és egymástól, hogy egy-egy feladat mindig tartalmazza a kontextust is, a pontos teendőket és az elfogadási feltételeket. Így egy feladat sokkal ritkábban tud menet közben szétesni (scope creep) és többnyire a megoldása sem tart napokig, hetekig. Ezzel jelentősen csökken a frusztráció.

Amikor valaki elakad, szól egy kollégának és pair programmingban, egyszerű képernyőmegosztással megoldják a feladatot. Ha ez nem segít, akkor az elakadt kolléga bedobja a taskot a közösbe, hogy valaki más oldja meg helyette. Olyan is van, hogy üzletelünk a feladatokkal: ha te megoldod X-et, átveszem tőled Y-t.

Mi segíti leginkább a napi munkádat? (támogató kollégák, okosan kitalált és jól működő rendszerek stb.) 

Sok toolt és automatizálást használunk, bár még mindig van ahová fejlődni. Pár éve kidobtuk a Jirát, mert lassú volt, és nem úgy működött, ahogy nekünk kellett volna. Sok ellenőrzési pontunk van arra, hogy ne hibázzunk. Nemcsak az éles rendszereken van monitoring, de már a programírás közben ellenőrizzük a projektnek megfelelő kódolási stílust, a CI mindig szól, ha a tesztek elhalnak, használunk static analyzert stb. Ezeken kívül egymás kódját is ellenőrizzük, így az emberi cross-check is rengeteget segít az esetleges hibák kiküszöbölésében. A havi retrókon (retrospektív meetingek) a lehető legegyszerűbb "Start/Stop/Continue" módszerrel mérjük fel és javítjuk működésünket.

Mi az, amiben különböztök más cégektől? 

Nem sajnáljuk a pénzt eszközökre. A manuális munkákat senki se szereti, de sok cégnél inkább belefektetnek 50-100 órát egy belső eszkör kifejlesztésébe, holott a piacon már létezik a profi megoldás, és havi 30 euróért el is érhető. Na, mi nem ilyenek vagyunk. Viszont ha egy tool nem válik be, vagy több adminisztrációt okoz, akkor kivesszük a folyamatból.

Vannak-e munkán kívüli közös programok a kollégákkal? Ha igen, melyek ezek? 

Régen, amikor még egy irodában voltunk, gyakran mentünk együtt ide-oda munka után. Amióta távmunkában dolgozunk, ez évi 1-2 workshopra és nyaranta egy bringatúrára vagy hegyi túrára szűkül le. A következő céges „balhé” (csak, hogy a Bud Spencerre reagáljak) a kecskeméti Gokart hotelben lesz, nem is hagyja ki senki ezt a gokartozást! :)

Mi volt az a fontos projekt, szakmai siker, ami miatt kifejezetten büszke voltál magadra, és arra, hogy jó céget választottál?

A Domo webshop nagy tanulság volt mindannyiunknak. Amikor a Domo széthullott, az ottani e-kereskedelmi felelős nem sokkal később ránk bízta a Mobexpert Outletjét. Az akkor valamelyest igazolta, hogy bár nem keveset ügyetlenkedtünk előtte, de ütőképes csapattá értünk.

A COVID-helyzethez kapcsolódó kérdések

Hozott-e jelentős változásokat a rendkívüli helyzet a cég és az alkalmazottak mindennapjaiba? Ha igen, kérünk, sorold fel a legfontosabbakat!

Nem. Előtte is távmunkában dolgoztunk. A coworking helyek, irodák bezártak, így néhányan egy időre hazakényszerültek.

Mire lehet a legbüszkébb a cég az elmúlt nehéz időszakból?

A növekedésre, de úgy minden téren: céges, egyéni, csapatlétszám- és jövedelemnövekedést is beleértve.

További cikkek a témában

Kapcsolódó állások

Még keresed az álomállást?

Maradj naprakész a legújabb hírekkel és ajánlatokkal, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig az elsők között értesülj róluk!

Add meg az e-mail címed